• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

reklama
A ja właśnie chciałam się zapytać czy któras juz stosuje kubeczki niekapki:-D:-D:-D:-D:-Dbo ja już nie mam pomysłu jak zmusić młoda do picia prócz tego żeby dać jej do zabawy kubek i może z nudów sama pociągnie!!!!:-D:-D:-D

My nadal tylko na cycu. Niunia ma już prawie 5 i pół m-ca i jest prawdziwą klusią:-D:tak: Zastanawiam się teraz od czego zacząć wprowadzanie nowych pokarmów bo mamy bardzo częste i wodniste kupki:confused:

możesz od marchewki spokojnie zacząć :tak: albo kaszki/kleiku ryżowego - i tak trochę minie czasu zanim malutka nauczy się wcinać z łyżeczki, więc pewnie przez jakiś czas mikroskopijne ilości trafią do żołądeczka :-D

nie wiem ile dni podajecie jeden składnik? my dwa dni marchewkę wcinamy, dziś też jej dam, ale jutro myślę żeby wprowadzić coś nowego.

u nas po marchewce kupka w porządku - troszkę gęściejsza niż zwykle, ale nie bobek - więc chyba jest ok.
tylko ma trochę śluzu - nie wiem czy powinnam się martwić czy nie.... w sumie to praktycznie zawsze ten śluz się pojawia.
dodam, że małej aplikuję do noska praktycznie codziennie wodę morską - nie wiem czy to od tego...

a moja mała też skosztowała soczek jabłkowy rozcieńczany wodą - nie za wiele tego było bo dopiero uczymy się pić, ale zawsze coś ;-)

Ostatnia edycja:
poletko my zaczęliśmy własnie od kaszki i marchewki i kupki mamy lepsze..teraz raz dziennie i juz nie takie luźne...

mamjakty ja akurat dwa dni i wprowadzam kolejną nowość...na razie nieźle nam to idzie :tak:ale początków z kaszką nie zapomnę hihi

ja dzisiaj dałam młodemu wodę z soczkiem jabłkowym...ale chyba wszystko co się napił to spowrotem wypluł na koszulkę ;-)

a ten śluz w kupce to pewnie od wody morskiej....tal myślę

2 dni na nowość to trochę mało tak mi się wydaje. Pediatra mi mówiła żeby nowość nawet 2 tygodnie podawać bo od razu uczulenie może nie wyjść.

Ja czekalam kolo 3 dni. Jak kiedys zjdlam orzechy to nastepnego dnia juz byla reakcja i krew w kupie. Jakbym czekala 2 tygodnie to moze na 18tke spagetti by zjadl..

reklama
Ja czekalam kolo 3 dni. Jak kiedys zjdlam orzechy to nastepnego dnia juz byla reakcja i krew w kupie. Jakbym czekala 2 tygodnie to moze na 18tke spagetti by zjadl..
Ja przy wprowadzaniu Młodej będę czekać dłużej, pewnie do tygodnia. Natomiast sama wprowadzam średnio co 2-3 dni nowe rzeczy do swojej diety, ale Maja i tak ma co drugi dzień wysypkę, a kropeczki krwi w kupce średnio też dwa razy w tygodniu. Wszystko pojawia się i znika i już sama nie wiem, co od czego :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry