• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na mój poprzedni post. Postanowiłam , że spróbuję pogodzić pracę z karmieniem piersią , zobaczę jak się nie powiedzie to dam jej nan i już . Teraz uczymy ją jeść z butelki od taty i ograniczamy cycanie , bo boimy się jak wytrzyma bez mamy tyle czasu 12h . Boje się też czy dam radę w pracy odciągać pokarm , czy znajdę na to czas . No cóż spróbujemy , nie poddam się bez walki.

Moze sprobuj na poczatek zlikwidowac karmienia cycem w ciagu dnia. Ja karmie tylko rano i wieczorem a cyce nie bola... Pierwsze dwa dni byly ciezkie ale pozniej z gorki. Unikniesz koneicznosci dojenia sie w pracy

Praca a karmienie

Leika, ty zyjesz?? Olaboga

Ostatnia edycja:
No żyję... zaglądam z doskoku i nie na wszystkie wątki, ale staram się jak mogę ;-)

Za dwa tygodnie syn zaczyna przedszkole, to liczę, że będę mieć trochę więcej czasu...

hmm... jakby tu zacząc... czy Wasze dzieciaki też tak reagują ? mój jak mam go karmic cycem, i siedzi na kolanach , no i ją w końcu wyciągne spod bluzki to sie w głos śmieje i od razu sie do jedzenia zabiera bez pytania i już nic innego nie liczy... NIC... nie wiem czy sie smiac czy płakac... przez kości czuję że, będę miała problemy z odstawieniem go.... kiedyśtam... (no w końcu musi to nastapic)

już kiedyś było to pytanie ale nie mogę sie dogrzebac.... kiedy chcecie przestac karmic?? no i cały czas sie w nocy budzi... czy on nie powinien robic sobie przerwy 6 godzin??

reklama
moni3ka - moja ostatnio w dzien coraz mniej się domaga cyca, właściwie to sobie bardziej popija, niż je :-( wieczorem ją karmię około 20.30 i 21.30, a później dopiero po 4.00, ale długość nocnej przerwy zależy od dziecka i może trochę od przyzwyczajenia - ja stopniowo przedłużałam przerwę, najpierw karmilam o 2.00, później o 3.00, no i teraz dopiero 4 lub 5...
będę karmić dopóki mała nie nauczy się porządnie pić z kubeczka, ale myślę że nie dłużej niż do roczku ... chyba, że Karolka się sama wcześniej odstawi ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry