• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

reklama
Ja ostatnio uslyszalam,ze glodze dziecko, bo maly dostaje TYLKO rano kaszke z owocami, potem obiadek ( miesko 15-20g, warzywa, maselko i zoltko), na kolacje kaszke z owocami. Poza tym pije ciagle moje mleczko, czasem dostaje kawalek owocka do lapki, albo chrupka kukurydzianego, no i oczywiscie soczki i woda do picia. O glodzeniu poinformowala moją mame bardzo bliska osoba z mojej rodziny. Bo jak to tak tylko na mleku i to jeszcze z cycka!Przeciez to tylko woda juz leci w tym wieku!

Ja ostatnio uslyszalam,ze glodze dziecko, bo maly dostaje TYLKO rano kaszke z owocami, potem obiadek ( miesko 15-20g, warzywa, maselko i zoltko), na kolacje kaszke z owocami. Poza tym pije ciagle moje mleczko, czasem dostaje kawalek owocka do lapki, albo chrupka kukurydzianego, no i oczywiscie soczki i woda do picia. O glodzeniu poinformowala moją mame bardzo bliska osoba z mojej rodziny. Bo jak to tak tylko na mleku i to jeszcze z cycka!Przeciez to tylko woda juz leci w tym wieku!
a co przepraszam powinnas jeszcze oprocz tego dziecku dawac? moze parowki, pizze? a moze do Mc'Donalda powinnas Bartka zabrac coby sie wreszcie najadl ;-) u nas jest podobnie z jedzeniem! rano kaszka z owocami, potem obiadek (tylko ze ze sloiczka) i wieczorem znowu kaszka, tylko mleczna lub deser z jogurtem, w miedzyczasie tez jakis chrupek, owoc, rodzynki i picie (ok. 90-100ml dziennie) a tak to cyc cyc cyc... nie ma sie co przejmowac takimi tekstami!

Hahaha celinka ubawiłaś mnie :-D :-D :-D Mój Piotrek je mniej od twojego Bartka a my sie przecież nie cyckamy....jakoś mi na niedożywionego nie wygląda...nie ma to jak wujek i ciocia dobra rada :-):-D

Celinka moja Jula dwa tyg tylko na cycku była(dodatkowo tylko soki i woda) gdy bylismy nad morzem a miała ponad1,5 roku oprócz rzadkiej kupy i koniecznosci pampka przez to nic jej nie wbyło nawet przybrała jeszcze .. takze nie martw sie woda nan nie leci..

Ja tylko swoje trzy grosze dodam ;-) ponieważ ściągam częściowo mleko od dłuższego czasu, więc widzę co tam leci i to z pewnościa nie jest woda :-p jest o wiele tłustsze niż to sprzed paru miesięcy ;-) koniec kropka :-D

heh - u nas też podobne teksty lecą, ale juz się nie przejmuję ;-)
Celinko - masełko dodajesz nawet jak mięsko jest? ja kurde nie dodawałam już żadnego tłuszczu :zawstydzona/y: może powinnam? tylko ja gotuję już na mięsku zupki, na samym mięsku, bez kości oczywiście.
a Ola je podobnie - tylko ostatnio jakoś nie dodawałam jej owoców do kaszki tylko dostaje sam owoc przed kolacją :tak:

MAMJAKTY wydaje mi sie ze powinnas dodawac do obiadku wlasnej roboty tluszcz (maslo, oliwe) gdyz jest on waznym zrodlem energii, ale i skladnikiem niezbednym do prawidlowej budowy i funkcjonowania ukladu nerwowwego i siatkowki oka, a takze umozliwia przyswajanie witamin A, D i E! Zbyt mala ilosc tluszczow w diecie niemowlecia moze prowadzic do zahamowania rozwoju psychomotorycznego...

MAMJAKTY wydaje mi sie ze powinnas dodawac do obiadku wlasnej roboty tluszcz (maslo, oliwe) gdyz jest on waznym zrodlem energii, ale i skladnikiem niezbednym do prawidlowej budowy i funkcjonowania ukladu nerwowwego i siatkowki oka, a takze umozliwia przyswajanie witamin A, D i E! Zbyt mala ilosc tluszczow w diecie niemowlecia moze prowadzic do zahamowania rozwoju psychomotorycznego...
Jeszcze wit. K. Amen ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry