Mamjakty u nas było, a po części jest podobnie, młoda na wieczór usypia przy cycku, chociaż jak mąż ją usypia bo ja jestem w pracy to zasypia mu na rękach. i nie domaga się cycka, w nocy budzi się tak co 3 godziny z płaczem, bo idą jej zęby, albo ja tak sobie to tłumacze, czsami zaśnie na rękach czasami daje jej cycka ale w większości nocy nie chce już cycać, ja do tej pory spałam z nią ale od jakiegoś czasu jak zaśnie to wychodzę z jej łóżka, bo ona w łóżeczku to nie śpi już od 8 miesięcy. tak więc cały czas odkładam ją na jej tapczan, na początku był ciągły płacz jak tylko jej uciekałam, ale teraz jast coraz lepiej, w dzien dostaje cycka raz, zresztą więcej sama już nie chce, ja zawsze mówiłam sobie że nic na siłę i na wszystko przyjdzie czas i pora, zamierzam martę odstawić na lato czerwiec lipiec już całkowicie, wiem że będzie pewnie troche płaczu i krzyku no ale cóż... i ja wcale nie czuje się gorszą matką albo że popełniłam błąd, ja jestem szczesliwa i moje dzieci też, no i mąż oczywiście ... więc głowa do góry i trzymam kciuki że wszystko będzie dobrze i się ułoży