reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Wiesz co Ci powiem - żaden wstyd to nie powinien być! Wiadomo, komfortowo i miło nie jest
Tak już mamy, 🐒 przychodzi czasem z zaskoczenia, czasem coś podcieknie.

Może to jeszcze jakieś tabu co nam matki i babki sprzedały.
Jak urodziłam syna (cc) to po pionizacji lało się ze mnie jak z wiadra i wszystko ściekało po nogach.
Wtedy wiadomo położna ruszyła ale ruszył też mój mąż mówiąc położnej żeby mi pomagała a on posprząta. Byłam dumna z niego - więc opowiedziałam koleżankom.
A sie zaczelo: widział to? Sprzątał po Tobie. I co on teraz będzie myślał, już nie spojrzy tak na Ciebie bla bla bla.

I wiecie co mąż powiedział, że on nie widzi w tym nic ani dziwnego ani obrzydzającego - takie mamy ciała, tak funkcjonują i dla niego to jest naturalne żeby pomóc i być właśnie w takich niekomfortowych sytuacjach.

Zresztą mój mąż mi zmieniał podpaski jak byłam po operacji nerki i dostałam okresu przekłuta do łóżka ❤🤡
Wspaniały mąż ❤️ każdy taki powinien być ❤️

reklama
Zanim skończyłam pracę i wybiegłam to się odbiłam o drzwi. 5 minut brakło 🤣 Ale badanie na beta i progesteron kupione - jutro z rana lecę 🤡

Wieczorem jeszcze jednego gada zrobilam 🤣

Załączniki

• IMG_9305.jpeg
    IMG_9305.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 74
Ja chyba będę musiała odpuści starania w lutym. Podczas ostatniej wizyty u ginekologa była akcja dotycząca świadomości raka szyjki macicy. W związku z tym można było pobrać sobie wymaz na onkogenne hpv w atrakcyjnej cenie. Skorzystałam bo dlaczego nie. Wynik niestety dodatni. Obecnie czekam aż dorobią mi cytologię, kolejna konsultacje z ginekologiem mam na początku marca. Najpewniej skieruje mnie na kolposkopie. W tej sytuacji myślę, że rozsądnie będzie poczekać do tej wizyty żeby wiedzieć czy możemy nadal się starać czy póki co trzeba odpuścić

Trzymam kciuki! Wszystko będzie ok! ❤️

Czyli dobrze kojarzyłam, ale widzisz jednak! Wszystko jest możliwe 😀
Może to luz w głowie.
Z synem zaszłam jak powiedziałam „zmieniam pracę, jak nie jestem w ciąży to zmienię pracę i wrócę do tematu” - pyk, kolejnego miesiąca dwie kreski.

Wiem, że nie zawsze wystarczy luz w głowie, to może być kompletny przypadek, ale gdzieś tam mi się ten luz udzielił 🤡

reklama
Dziewczyny nie wiem co ja mam za cykl w tym miesiącu, ale nie poznaje swojego ciała. Wg aplikacji owulacje miałam mieć 4 lutego, ale bol owulacyjny i sluz miałam 2 lutego, a wczoraj to już była suchota i gesty bialy sluz. I od wczoraj czuję cały czas jajniki i ból jak na okres a do tego piersi mam tak nabrzmiałe jakby miały zaraz eksplodować, do tego strasznie bolą..
Starania były właśnie 2 lutego, bo wtedy też libido było ogromne.
Ale nie miałam jeszcze aż tak..

Do góry