• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek główny

No nie gadaj... co za burak...
Ja mojej szefowej powiedziałam, ona ucieszyła się szczerze (może dlatego że kobieta i m dzieci), razem usiadłyśmy i zaplanowałyśmy obowiązki na njbliższy rok, kto i jak mnie zastąpi, co robić jk to czy tamto się zdarzy, mam cały czas służbowego laptoka i jestem w kontkcie z nimi jakby co - jak czegoś nie wiedzą to dzwonią. Na dodatek mam już zaplanowany powrót do pracy. W sumie to jak rok temu mówiłam mojemu ówczesnemu szefowi ( a facet to był) że jestem w ciąży, to też się szczerze ucieszył i gratulował - i tak samo układaliśmy plan na ciążę..
Na dodatek miesiąc przed ciążą aplikowałam na wyższe stanowisko i zaprosili mnie na interview mimo że na L4 już byłam 3 miesiące i przeszłam rozmowę o dziwo :szok: Co za buraki pracują w innych firmach to szok...
naprawdę pozazdrościć takiego szefostwa:sorry: niestety ja pracuje w tych realiach, gdzie za grosze by Cię wykorzystał do utraty tchu, prezesowa to jeszcze gorsza zołza i robiła mi problem z 1 dniem urlopu... Cóż jak nie masz kupy kasy i dobrych znajomości to jesteś nikim i w tym zakichanym Mielcu niestety tak wszędzie jest:-(jeszcze mama do mnie zadzwoniła że szef likwiduje sklep i wszystkie pracownice zwalnia i je tak na koniec zwyzywał od najgorszych i jak słyszę że macie takich super szefów to ja mam wrażenie, że tu się ludzie zatrzymali w rozwoju:eek:

reklama
Przydał się! dziękuje!:-)

ja zapominam się smarować tymi specyfikami i jak na razie bilans rozstępów=0 ja chyba dostałam lepszego gena
000203FB.gif

Dziękuje

to musisz wycałować maderitę za tego genika

tak właśnie zrobię, zwolnienia będę dosyłać pocztą;-)

Usłyszałam dużo nie przyjemnych słów jak wyszłam to się popłakałam, ale już mi przeszło to chyba nadmiar emocji:sorry: Pierdzielił mi, że teraz głupie baby by tylko w ciąże zachodziły, w domu siedziały, opierd...ały się i nic nie robiły i jeszcze pieniądze za to brały...było jeszcze parę takich tekstów co mnie rozłożyły, ale czułam tylko jak mi serducho szybko wali i jak mi zimno z nerwów:sorry: Mówił bezosobowo do mnie jakbym była jakąś rzeczą, żałuje, że go nie nagrałam, ale jak tam siedziałam to nie myślałam o tym:-(

to tak zbilansuj i sie zastanów nad szukaniem pracy gdzie indziej jak znajdziesz to sie zwolnij i tyle ale już po macierzyńskim....bo jak on taki jebn....to bedziesz ciągle miała problemy...u mnie looz z robotą mam super szefostwo...nawet chcieli mi pomóc dobrych lekarzy szukać oferowali swoją świtę....

Pati, gnojek z niego, olac go!
ja wczoraj bylam na chwile u mnie w pracy, posiedzialam z dziewczynami, pogadalysmy...wszyscy bardzo sie cieszyli...az nagle do pokoju wszedl jeden z moich szefow (facet) i spojrzal na mnie z taka mina jakbym mu pol rodziny wybila, powiedzial dzien dobry, zj...al za cos dziewczyny i wyszedl....za jakis czas wszedl drugi szef(tez facet) i z usmiechem na twarzy mnie przywital, pytal o samopoczucie, zdrowie i zapewnial, ze mam spokojnie byc na L4 i sie na nic nie narazac, bo teraz to jest normalne...ze teraz zycie takie szybkie jest i niesie tyle zagrozen, ze kobiety w ciazy powinny byc na L4 zeby odpoczywac i dbac o siebie i malenstwa, bo to nezwykle wazne....
bylam w szoku, bo myslalam ze obaj sa tacy sami...

a tu zobacz- dwoch facetow, dwoch szefow...a jak rozne zachowania

Wiesz co Pati? cH** mu w dupe i kamieni kupe taczka gruzu żeby nie było luzu:wściekła/y:Frajer zawsze będzie frajerem...a Ty masz prawo byc na zwolnieniu i spokojnie bezstresowo donosic swoje maleństwo:tak:

Patrysia... to dziad kalwaryjski!!!! Olej zignoruj i już się nie denerwuj teraz będziecie sobie w domeczku odpoczywac lenić i rozpieszczać.... a on niech się buja... burak jeden!!!

Kurcze mój szef fqajnie zareagował ale to dlatego że tego dnia co mu powiedziałam sam się dowiedział że będzie tata :sorry:

okej w takim wypadku ja prosto do HR / kadr bym poszła - napewno macie kogoś takiego w orgnizacji. To p od mobbing podchodzi. Nie oni Ci płacą tylko ZUS. Swoją drogą gdzie Ty pracujesz? Piekło ...na takie tematy jestem bardzo wyczulona. Nigdy nie zwolniłam kobiety w ciąży, zawsze na maksa pomagałam np załatwić bezpłatne badania. To się w głowie wogóle mi nie mieści jak mógł Cię tak ktoś potraktować.
Dziękuje Wam zawsze mnie rozśmieszycie:tak:U nas ludzie z pozytywnym podejściem do ludzi wyginęli razem z dinozaurami:-( A pracuje, a właściwie pracowałam w prywatnej małej firmie, która zajmuje się dystrybucją sprzętu golfowego na rejon europejski, nazwy nie będę cytować bo po co... Jedno zdanie: omijajcie tą dziure jak najdalej! Tu jest masa takich firm, bo słyszę jak moje koleżanki zapierniczają i jak są traktowane:sorry:

to musisz wycałować maderitę za tego genika

to tak zbilansuj i sie zastanów nad szukaniem pracy gdzie indziej jak znajdziesz to sie zwolnij i tyle ale już po macierzyńskim....bo jak on taki jebn....to bedziesz ciągle miała problemy...u mnie looz z robotą mam super szefostwo...nawet chcieli mi pomóc dobrych lekarzy szukać oferowali swoją świtę....
Cholera wycałuje a tu wycałuje a po jutrze pierwszy się pojawi to lepiej zaczekam z tym całowaniem
Wiem będę spieprzać jak najdalej stamtąd, posiedzę obie z Synkiem, a nie będę sobie krwi psuć jakimś dziadem co ma w cholere kasy i jak on to podkreślił dzisiaj nie wiem po : "moi przyjaciele z sądu" czy on mnie próbował nastraszyć czy jak to trochę mu nie wyszło niech się wali, to dla niego;-)

Jedno zdanie: omijajcie tą dziure jak najdalej! Tu jest masa takich firm, bo słyszę jak moje koleżanki zapierniczają i jak są traktowane:sorry:

Nie pracowałam nigdy w takiej firmie o jakiej Ty piszesz i naprawdę jestem w mega szoku. Są plusy i minusy pracy w małych orgnizacjach niestety. Jak masz normalne szefostwo to w takiej firmie jest naprawdę fajnie, ale jak trafia się taki burak, to lipa ponieważ nie ma pewnie w firmie rozwiniętego działu kadr albo kogoś z kim mogłabyś pogadać o takim traktowaniu.

Zmieńmy temaciora bo się tak smętnie zrobiło:-p jak Wam mija dzionek?:cool2: Jakieś plany na dziś?;-) ja dziś mam taką ochotę na słodkie, ale nie mogę:-( mam ograniczyć dzisiaj słodkie, bo jutro rano na glukozę idę:sorry:

dziewczynki ja uciekam,bo mój ma dzisiaj wolne i korzystam;-)
do usłyszenia,życzę smacznych obiadków dzisiaj i miłego dnia;-)

a Ty Pati sie nie denerwuj..Masz prawo byc na L4 i miec ich gdzieś!
Buziaki!!:*:*:*:*:**;-):-)

Pati a może pomyśl o własnym biznesie...ruszył program o którym samam myślę "mama może wszytko" pomagają laskom zaraz po macierzyńskim założyć własny biznes.....mozna z unii dostać nawet 40 tyś

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry