reklama

Wątek główny

reklama
hej dziewczyny,byłam dziś u gin,we wtorek dostała mój wynik z cytologii i mam wirusa hpv.czy któraś to ma?

Kasia5110,nie zamartwiaj się,nie wiesz pewnie jakim typem wirusa się zaraziłaś-bo jak może czytałaś są różne jego typy-mniej groźne-80% czyli większość,a te bardziej groźne to rzadko,a skoro o tym nie wiedziałaś,o nie zauważyłaś objawów-trudno ich nie zauważyć jesli są-czyli myślę,ze masz tego niegroźnego.A wogole to ryzyko wpływu na rozwój dzieckajest niewielkie,a w czasie porodu też.Nie martw się myśl tylko o tym ,że będzie ok.Nie czytaj za duzo w necie,chyba,że będziesz czytać tylko te dobre informacje:tak: wiele anglojęzycznych prac medycznych -również w necie,mówi o tym,że nie jest źle i,zwłaszcza,że Twój lekarz na pewno się Tobą zaopiekuje.

Kochane ciężarówki:-) nie było mnie tyzień-cieszę się chwilami spędzanymi z mężem:tak:, teraz też jestem tylko na chwilę,a potem jeszcze kilka grobów odwiedzę.

a co do grypy-bo piszecie o tym,to narazie u nas(okolice Rzeszowa) jej nie ma:tak: i niech lepiej nie będzie

Laseczki moje kochane! Do tej pory nie wolno było szczepić kobiet w ciąży, ponieważ jakiekolwiek szczepienia niosą za sobą ryzyko powikłań lub uszkodzeń płodu. Ponieważ pracuję w służbie zdrowia, co roku mamy akcję szczepień przeciw grypie. W tym roku troszkę bardziej wdrożyłam się w temat i tam jak byk napisane stoi, że absolutnie nie wolno szczepić się w ciąży. Kilka dni potem o dziwo okazuje się że szczepionki są całkiem dla ciężarnych bezpieczne i wręcz wskazane i do tego można ją przyjąć równolegle ze szczepionką przeciw A/H1N1. Troszkę to dziwne nieprawdaż?

Z tego,co wiem,opinie lekarzy nie są zgodne,część jest na NIE,słyszałam ostatnio wypowiedź lekarza -nie byle kogo-doktora nauk,który powiedział tak:czy sa bezpieczne dla kobiet w ciąży? nie wiemy,czy dla człowieka są bezpieczne,ponieważ nie ma wystarczających naukowo i klinicznie potwierdzonych dowodów na to,czy i jakie skutki uboczne wywołują,gdyż było za mało czasu na dokładne opracowanie i przeanalizowanie tych szczepionek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Laseczki moje kochane! Do tej pory nie wolno było szczepić kobiet w ciąży, ponieważ jakiekolwiek szczepienia niosą za sobą ryzyko powikłań lub uszkodzeń płodu. Ponieważ pracuję w służbie zdrowia, co roku mamy akcję szczepień przeciw grypie. W tym roku troszkę bardziej wdrożyłam się w temat i tam jak byk napisane stoi, że absolutnie nie wolno szczepić się w ciąży. Kilka dni potem o dziwo okazuje się że szczepionki są całkiem dla ciężarnych bezpieczne i wręcz wskazane i do tego można ją przyjąć równolegle ze szczepionką przeciw A/H1N1. Troszkę to dziwne nieprawdaż?

Z tego,co wiem,opinie lekarzy nie są zgodne,część jest na NIE,słyszałam ostatnio wypowiedź lekarza -nie byle kogo-doktora nauk,który powiedział tak:czy sa bezpieczne dla kobiet w ciąży? nie wiemy,czy dla człowieka są bezpieczne,ponieważ nie ma wystarczających naukowo i klinicznie potwierdzonych dowodów na to,czy i jakie skutki uboczne wywołują,gdyż było za mało czasu na dokładne opracowanie i przeanalizowanie tych szczepionek

Widzisz... ja mogę się wypowiedzieć tylko na temat tego, co się dzieje w UK, a szczególnie w moim szpitalu. Na temat sytuacji w PL, to się nie wypowiadam.

Hej Lodóweczki :-)

Wpadłam na sekundkę, a tu takie pustki na forum.
Po cmentarzach latacie czy jak? ;-)
Ale przynajmniej udało mi się nadrobić zaległości od piątku. :-D

hej dziewczyny,byłam dziś u gin,we wtorek dostała mój wynik z cytologii i mam wirusa hpv.czy któraś to ma?

Kasia, wiem, że to trudne, ale nie przejmuj się tak strasznie, bo nerwy i stres mogą Tobie i Maleństwu tylko zaszkodzić.
Zrób tak jakpiszą Dziewczyny - słuchaj lekarza, stosuj się do zaleceń. Może przy najbliższych badaniach okaże się że to nic groźnego.
Trzymam kciuki, żeby tak było. :happy2:

A tak poza tym, to nie miałam jeszcze okazji, żeby wejść na zamknięty i poczytać.:zawstydzona/y:
Mam nadzieję, że nie rozpisałyście się tam tak jak tu, bo znowu będę miała mnóstwo nadrabiania ;-)Może się wyrobię szybko, ale ciężko jest jak się nie ma regularnie dostępu do netu :-(

Będę z Wami znowu od wtorku - mam nadzieję, że regularnie.

Buźki Słoneczka,
3majcie się ciepło :-)

oj ja tez mam trudnosci ze znalezieniem ubrania...chyba zaczne od meza pozyczac... Jedyna kurtka mam wrazenie niedlugo sie nie dopnie, daje jej 2 tyg, milego mroznego dnia :)

reklama
Siemanko :-)

Widzę że nie przystopowałyście produkcji postów. Mam nadzieję że nic złego się nie działo od piątku.
Wczoraj pewnie było latanie na groby bliskich... Mam nadzieję że nie zmarzłyście i się nie poprzeziębiacie.

Ja mam na dzisiaj plan wyrwać się wcześniej z pracy po polecieć na zakupy Milenkowe :-D Zobaczymy czy mi się uda.

A teraz lecę czytać co się dzieje na zamkniętym :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry