Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja mam nadzieję że rodzice zostawią mi zwykły rtęciowy. Według położnej najlepiej mierzy temperaturę. Własnie te wszystkie elektroniczne wynalazki są wygodne, ale potrafią być bardzo niedokładne. Takich rtęciowych już podobno nie można kupić w aptece, ale ja mam jeden w domu.
a z tego co wiem to rteciowe sa wycofane a w zamian rteci jest to inny plyn ale termometr zostal taki sam (mozna zapytac w aptece).
na szczescie cisnienie mam 138/86 w spoczynku. 8 stycznia mam wizyte wie zobaczymy co lekarz powie.

A ja chyba będę wszystko prać, nawet te nowe rzeczy...![]()
oczywiście zgodnie z metkami, żeby mi się nie pokurczyło do ubranek dla lalek Barbiebo to by było przegięcie... .
Ja tez bede prala , ale to co bedzie dotykac cialko maluszka ;-) tak mi siostra powiedziala wiec wszystkie body, kaftaniki, spiochy wypiore , a z prasowaniem to zobacze po , pralke mam z funkcja prasowania, gdzie na naszych duzych rzeczach sie sprawdza, ale nie wiem jak bedzie z tymi dla maluszka :-) Aha jeszcze poradzila mi wyprac kocyki, reczniki, pieluchy(tetre i flanele)
A mam takie pytanko jaki termometr kupilyscie albo macie zamiar kupic, bo ja kupilam cyfrowy 1 sek i normalnie zla jestem i chyba go oddam , bo jak mierze temp. to raz mam 36.5 a nieraz 37.8kurcze to chyba za duza rozbierznosc ????
, ale w końcu czego się nie robi dla własnego Dzieciaczka 
hej!!! ja już po wizycienaszczęście wszystko w porządku, malutki rośnie, waży już 2480g, kawał chłopa z niego
siusiak ne odpadł, serducho bije miarowo, żadnych niepokojących rzeczy na USG nie widać
strasznie jestem zadowolona

Witam. masakryczna noc za mną. 5 razy do kibelka wstawałam, ledwo na oczy widzęCzy ja doczekam dzisiaj tej północy to nie wiem
![]()

Ja mam nadzieję że rodzice zostawią mi zwykły rtęciowy. Według położnej najlepiej mierzy temperaturę. Własnie te wszystkie elektroniczne wynalazki są wygodne, ale potrafią być bardzo niedokładne. Takich rtęciowych już podobno nie można kupić w aptece, ale ja mam jeden w domu.
:-( Zobaczymy.

No a u mnie noc tez taka sobie , dlonie wciaz mi dretwieja, wczoraj prawa noga spuchnieta ze kostki nie widacna szczescie cisnienie mam 138/86 w spoczynku. 8 stycznia mam wizyte wie zobaczymy co lekarz powie.
Pozdrawiam serdecznie brzuchatki.
A dzisiaj to nawet mam wrażenie, że lewą dłoń mam cały czas lekko odrętwiałą - nie mam pojęcia co to jest 
To musimy gdzies całkiem niedaleko siebie mieszkac moze nawet w tej samej miejscowosci :-):-):-) napewno nie w Mińsku odstrasza mnie ten szpital raczej nastawiam sie na Madalińskiego no chyba ze trzeba bedzie szybko i mało czasu to do Miedzylesia ;-)bo najbliżej mam;-)A gdzie masz zamiar rodzić? W Mińsku czy w Warszawie? Ja w W-wie na Kasprzaka
Dzięki Angela :-)
A jak tam Twój synuś?
Ja mieszkam dokładnie na północ od Mińska w str. Łochowa. Ja od mińskiego szpitala to też z daleka. Wszyscy mówią że teraz to tam jest dużo lepiej i wogóle, ale tak mówili też 4 lata temu kiedy bylam z rodzącą koleżanką i przez kilkanaście godz. nikt się nią nie chciał zająć, a skurcze miała tak silne że wyła z bólu i mało mi ręki nie połamała jak mnie ściskała. Dopiero jak jej teściowa przyjechała zrobiła awanturę i dała kasę w łapę to dopiero skurcze zauważyli, rozwarcie i na porodówkę położyli. Po 4-5 godz. urodziła. Nie ufam temu szpitalowiTo musimy gdzies całkiem niedaleko siebie mieszkac moze nawet w tej samej miejscowosci :-):-):-) napewno nie w Mińsku odstrasza mnie ten szpital raczej nastawiam sie na Madalińskiego no chyba ze trzeba bedzie szybko i mało czasu to do Miedzylesia ;-)bo najbliżej mam;-)
.