reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
Ja na szkole rodzenia dostałam liste jak ubrać noworodka na wyjście ze szpitala :-)
"Jeżeli wracamy autem, czyli dziecko jedzie w foteliku:
- body na długi rękawek ( najlepiej zapinane kopertowo )
- cieplejszy (welurkowy ) pajacyk ( czyli kaftanik i śpioszki ) lub ciepły pajacyk (taki jak do spania,welurkowy, polarowy itp.)
- skarpetki
- czapeczka bawełniana i druga cieplejsza
- kombinezonik do fotelika
- cienki kocyk
- 2 pieluszki tetrowe
Dziecko ubieramy tak aby, miało dwa rękawki. Po ułożeniu dziecka w foteliku, przy buzi kładziemy mu pieluszkę pachnącą mamą ( najlepiej tą od karmienia), żeby nam się dziecko nie denerwowalo w czasie jazdy autem.Następnie przykrywamy maluszka kocykiem i zapinamy ochraniacz na nóżki (nie wiem czy wszystkie foteliki mają na wyposażeniu coś takiego :confused: ). Potem przed wyjściem na powietrze przykrywamy dziecku buzię pieluszką tetrową, aby nie miało kontaktu z mroooźźnym powietrzem". Brrr
Mam nadzieję, że ta moja pisanina się komuś przyda :-):-)

Ostatnia edycja:
Kasia mowisz potem przed wyjściem na powietrze przykrywamy dziecku buzię pieluszką tetrową :szok: ja o tym nie slyszalam :szok: tylko o kremiku na buzke :szok: ale moze sie myle nie wiem :szok:

Ja tą pieluszkę powiszę na budzie od fotelika, bo szczerze to trochę się boję kłaść tą pieluszkę bezpośrednio na buźkę. Chociaż położna twierdzi że tetra jest bardzo przewiewna i ten kawałeczek do auta, to dziecko spokojnie można tak przenieść.:confused:
Wiadomo, że i tak każda z nas zrobi jak uważa :-):-):-)

Czesc Laseczki jestem....i jeszcze nie rodze
20.png

Duzo nie polezalam bo moj synek nie mógł spac....od kilku dni ma kaszel ale taki duszący...dławi go i szarpie na wymioty....nie wiem jak dziś przetrwamy nockę bo ta poprzednia byla koszmarna.....
Musze sie zebrac i jeszcze dziś do lekarza podjechac...nawet nie wiem czy nas przyjmie ....no ale moze sie zlituje jak zobaczy mnie z brzuchem....musze jeszcze wykorzystac swoj magiczny stan
5.png

hunjord - dziekuje Kochana..i za Ciebie łapki zaciskam.....wg terminów my jako pierwsze do urodzenia :)))) Ale to czas pokaze....

Aha: Zapomnialam napisac.......jestem umówiona na poniedzialek z położną z którą rodziłam piewsze dziecko...mamy się "ugadac" odnosnie tego porodu, co i jak :)))) Jesooo boje sie bo uswiadamia mi to ze juz tuż tuz.....
9.png

Ja chyba tez wezme kaftanik, spioszki, na to jakis pajacyk, czapeczka i kombinezon co by nie przegiac i nie przegrzac malego.

A co do tej pieluszki tetrowej to jak ja wychodzilam ze szpitala, a to byl upalny wrzesien to tez polozne kazaly mi nakryc twarz dziecka, bo to pierwszy taki kontakt niemowlecia z swiatem zewnetrzym, wiec moze byc szok bez wzgledu na temperature. Ja im zaufalam i malej nic nie bylo, tetra jest super przewiewna, a te pare krokow do auta nic jej nie bylo. Ale pewnie tak jak i w innych kwestiach to i tu bedzie kilka pogladow ;-)

Czarodziejko 3maj sie jeszcze troche :tak: ja chce wytrzymac jeszcze 2-3 tygodnie a potem sru na porodowke :-) fajny mam plan, nie? :cool2: ciekawe czy maly poslucha :confused::-D

reklama
Wlasciwie to jesli o mnie chodzi to moze byc minimum i rownoczesnie maximum 2 tygodnie i rodzimy :-D wtedy lecialby mi juz 38 tydzien i byloby bezpiecznie dla Witusia :tak:ehhh... zeby zycie bylo takie latwe do zaplanowania :-p

Do góry