Cześć Dziewczynki
Wczoraj zniknęłam Wam bez słowa, ale tak się nagle słabo poczułam, że musiałam się położyć, bo myślałąm, że zemdleję.

No a jak już się położyłam, to nie minęło 5minut i spałam jak dziecko, do momentu aż Mój wrócił z pracy

no a potem obiadek, wieczór we dwoje ;-)

I tak się zeszło, że już nie zaglądałam do Was.
A dzisiaj od rana na zakupach. Znowu wydałam kupę kasy, ale pocieszam się, że to już jedne z ostatnich tak dużych wydatków
Jestem dziewczyny
ale wczorajszy wieczor i noc skurcze co 8 min….tak mnie bolało…wiecie myslalam ze jak nic wyladuje na porodówce…skurcze tak wyraźne..w pierwszej ciązy tylko ćmiło podbrzusze a wczoraj wyraźne skurcze, do tego jak mialam skurcz to i ból w krzyżu!!!!!! Taka lezalam spanikowana….az z tego stresu zasnęlam….rano jak wstalam znowu podbrzusze czułam…i teraz tez czuje ale lzej…krocze mnie bardzo boli!!!!!!!
No ni czekam na rozwój wydarzen…moze przejdzie a jak nie to Maksio wczesniej sie wykluje…*
Czarodziejko trzymaj się dzielnie w dwupaku. Mam nadzieję, że Ci te skurcze przejdą

A tak poza tym, to mnie też tak strasznie od jakiegoś tygodnia boli krocze

Mam wrażenie, że Mała się powoli wpycha w kanał rodny - ale czy to nie za wcześnie ?
Witam Śnieżynki:-)Ja też dobrze spałam,późno wstałam i wyruszyłam na zakupy.Niedawno wróciłam,nie gotuje dziś,bo dzieci stwierdziły,ze dziś może być pizza,więc wracając zamówiłam pizzę i już jesteśmy po jedzeniu-strasznie sie najadłam
Ja też miałam dzisiaj pizzę na obiad ;-) Właśnie przed chwilką skończyłam jeść

Ale ja robiłam sama. Pyszna wyszła, mówię Wam

Szkoda, że nie dam rady zjeść więcej, bo tak mi smakowała, a miejsca w żołądku już nie mam :-(
hej dziewczyny,ja myślę ,że do mojego porodu już bardzo niedaleko,brzuch mam tak nisko i ledwo chodzę.Ostatnio dużo stresu miałam i to przez to.Mój maż miał wypadek,na szczęście nikomu nic się nie stało-auto do kasacji
Ja też mam już brzuch coraz niżej, ale nie mam zamiaru się za wcześnie rozpakowywać ;-) No i też ledwo chodzę

Czasami, jak wstanę (z krzesła czy łóżka) to musi minąć kilka minut zanim zacznę chodzić jak człowiek. Normalnie jestem cała pogięta

i wyglądam jak pokraka. Pocieszam się, że to już końcówka :-)
Super, że mężowi nic się nie stało :-)
A samochód, rzecz nabyta. Ważne, że wszyscy są cali.
Dziewczyny dziekuje za pomoc, sprobuje pogryźć to rennie i popic woda, a pozniej pojade do apteki moze cos beda mieli owocowego,bo normalnie po tym mleku stane sie taka dojna

juz go tyle wypilam
Hehe,
mnie też straszna zgaga męczyła

przeszło po mleku. Teraz wypijam około litra mleka dziennie i jak na razie nie mam nawrotów :-)
A z innych domowych sposobów, to mogę polecić chrupanie migdałów albo picie naparu ze świeżego imbiru - naprawdę pomaga.
ja sie czuje czasami jak niepełnosprawna ...ubieranie rajstop to nie lada wyczyn ...no i spanie za cholerę nie mogę znaleźć pozycji ale jak podkładam poduszkę pod brzuch to jakoś odrobinę lepiej...echhh
Mnie też się czasami wydaje, że jestem jak paralityk

Ostatnio mam problemy nawet z założeniem majtek

O butach nie wspomnę - już od dobrych 2 tygodni Mój mi wciska butki na nogi i zapina albo wiąże, bo sama nie daję już rady :-(
Spanie też nie należy do najłatwiejszych. Czasem wstaję bardziej zmęczona niż przed położeniem

A każda zmiana pozycji wiąże się z nielada wyczynem - ni i nasapię się przy tym jak porządna lokomotywa ;-)
Uroki bycia w ciąży...

Ale nie narzekam - w końcu dla własnego dzieciaczka jestem w stanie znieść bardzo dużo :-)