reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek główny

czesc dziewczyny .. ehh to niepocieszacie mnie;/ jedne albo schudły albo wcale nie przytyły a ja tu juz z 3 kg przybrałam i powiem że wygladam lekko jak "baryłka" ostatnio mam straszny kompleks na tym punkcie.. a co do brzuszka to już w miare duży .. byliśmy wczoraj w Hadze nad morzem z moim lubym i jego bratankiem wszyscy sie na mnie gapili bo nie było takiego słońca to w stroju sobie siedziałam .. a nie pływałam bo woda za zimna ok 15 stopni brrrrr.. i tak siedze i pytam sie - ' Oni tak na mnie patrzą , bo wyglądam grubo , czy jak w ciąży?' na to wyrwał się brataniek lubego- ' wygladasz grubo!! ale nie martw sie przecież my wiemy że jesteś w ciąży':baffled: .. to już dobiło mnie totalnie .. jest jakaś dieta dla ciezarnych?

reklama
czesc dziewczyny .. ehh to niepocieszacie mnie;/ jedne albo schudły albo wcale nie przytyły a ja tu juz z 3 kg przybrałam i powiem że wygladam lekko jak "baryłka" ostatnio mam straszny kompleks na tym punkcie.. a co do brzuszka to już w miare duży .. byliśmy wczoraj w Hadze nad morzem z moim lubym i jego bratankiem wszyscy sie na mnie gapili bo nie było takiego słońca to w stroju sobie siedziałam .. a nie pływałam bo woda za zimna ok 15 stopni brrrrr.. i tak siedze i pytam sie - ' Oni tak na mnie patrzą , bo wyglądam grubo , czy jak w ciąży?' na to wyrwał się brataniek lubego- ' wygladasz grubo!! ale nie martw sie przecież my wiemy że jesteś w ciąży':baffled: .. to już dobiło mnie totalnie .. jest jakaś dieta dla ciezarnych?
Kochana teraz to ty nie mysl o żadnej diecie a brzuszkiem powinnaś się cieszyć i niech patrzą co z tego.

Dziękuję Bardzo za kciuki :-) Zaraz jadę nad wodę z Moim A :-p

Hunjord, ja też teraz tyję i brzuszek wygląda jak wzdęty. Ludzie niektórzy patrzą, ale co mnie to obchodzi, przecież mam w sobie dzidziusia, który jest MÓJ i dla niego tyję żeby był zdrowy! Nie myśl nawet o żadnych dietach ! Będziesz prawidłowo przybierała na wadzę jedząc produkty wskazane dla kobiet w ciąży i będzie wszystko OK:-) Moja koleżanka całą ciążę była przewrażliwiona na swoim punkcie, jadła jak mrówka "co by nie przytyć" a teraz ma dziecko bez zębów praktycznie, połamane i same problemy zdrowotne...:baffled::baffled::baffled: A ostatnio przeczytałam w gazecie, że Nasze Maleństwa bardzo szybko nas odchudzą podczas karmienia piersią :) Głowa do góry i nie zwracaj uwagi na innych ludzi !

Bez jaj dziewczyno. W pierwszym trymestrze mozna spokojnie 2-3 kilo przytyć!!!
Jakbyś przytyła 30 to miałabyś problem, ale 3 jest w normie i nie wierze, ze po tych 3 kilo się taka "duża" zrobiłaś. Dieta dla cięzarnych jest jak najbardziej. Tyle ze nie jest ona odchudzajaca, a dostarczająca tego co wazne dla dziecka. Także bez przesady i głowa do góry. Też mi brzucho odstaje i wcale ciążowo nie wyglada i CO Z TEGO!!!! nie mam zamiaru go kryc bo to jest MÓJ POWÓD DO DUMY!!! Wklej foty to my tu Cię pocieszymy. A Mlody tak powiedzial bo słyszał, ze w cizy jest sie grubym i sobie pokojarzył.

heh dziękuję Kochane;) zaraz mi troszkę lepiej..:blink: ale i tak się boję że lekko przesadzę w tej ciąży.. jutro wizyta ;) Dzidzia ostatnio tylko skokami nastrojów daje o sobie znac wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. ;)

heh dziękuję Kochane;) zaraz mi troszkę lepiej..:blink: ale i tak się boję że lekko przesadzę w tej ciąży.. jutro wizyta ;) Dzidzia ostatnio tylko skokami nastrojów daje o sobie znac wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. ;)
Będzie wszystko dobrze ja tez mam ju7tro wizytę wyniki mam koszmarne więc jak zwykle pewnie antybiotyk jak przy pierwszej ciąży ale musi być ok.

Witajcie Lutowe Mamusie!
dziś sie zalogowałam i postanowilam zaczac uczestniczyc w tych rozmowach,żeby sie wiecej dowiedziec jak to u Was przebiega.
Ja jestem w 14 tygodniu , w srodę ide z dzidzia na USG 4D i juz nie mogę sie oczekac ,no i oczywiscie badania prenatalne. Czy któras z Was juz jest po i moze cos pow na ten temat?
I pytanie:jak sie czujecie?
U mnie ok,mam nadzieje ,ze tak bedzie do konca ,zero mdłosci,forma jak przed ciaza,no moze z wyjatkiem sennosci,ale to bylo na poczatku i juz mineło.I troche hormony dały o sobie znac i pare łez poleciało,ale zupelnie bez powodu,ale teraz życzę wszystkim mama,aby czuły sie tak jak ja.

Nie martw sie jak za duzo zaczniesz przybierac to Cie lekarz opitoli:tak::tak: Jesli sie obawiasz ze przesadzisz wagowo to moze sprobuj jesc rzeczy ktore mają mniej cukru, mniej tluszczu.....chociaz powiem Ci ze moja kuzynka ktora jest teraz w 7 miesiacu ciązy na poczatku tez zlapala troche kg a potem zatrzymalo sie mimo ze dzidzia rosla i ona normalnie jadla!
Trzymam kciuki za wizytę;-);-);-)
Będzie wszystko dobrze ja tez mam ju7tro wizytę wyniki mam koszmarne więc jak zwykle pewnie antybiotyk jak przy pierwszej ciąży ale musi być ok.
Patitka- trzeba myslec pozytywnie....MUSI BYC DOBRZE I BEDZIE!!!!

a ja wlasnie zjadlam pol kuli lodow CASATE .... mmmmmm :)
I za mna dzis chodzi slodkie:)
199932,206832,9.jpg

EEEE nie przejmuj sie!
Tak jak dziewczyny piszą nosisz w sobie dzidzie wiec wiadomo ze figura bedzie zmieniac...nie ma sie co przejmowac!!!!!
Uwież mi ze niejedna kobieta wiele by dala zeby byc okragla i miec w sobie zycie!!!!!!

czesc sniezynki, milego dzionka ode mnie rowniez!!

a powiedzcie mi szczerze, jak to jets z tymi naszymui brzuchami?? ja przez ostatni tydz cieszylam sie ze rosnie, a dzis jakos plaskawo znowu, a wolalabym kulevczke juz :)

jak jest u was, macie juz co pokazywac???

pozdroiwonka
Jakbym czytala siebie w pierwszej ciązy :)))
tez chcialam szybko miec brzuszek....ale pojawil sie dopiero na koniec 4 miesiąca....teraz chciala bym zeby byl jaknajmnijszy ale juz mi wyskoczyl......:-D:-D:-D
Pamietaj ze wieczorkiem brzuszek zawsze jest wiekszy a rano mniejszy....nie martw sie jeszcze sie pojawi...a w 9 miesiącu bedziesz juz chciala miec płaski :)

reklama
Witajcie Lutowe Mamusie!
dziś sie zalogowałam i postanowilam zaczac uczestniczyc w tych rozmowach,żeby sie wiecej dowiedziec jak to u Was przebiega.
Ja jestem w 14 tygodniu , w srodę ide z dzidzia na USG 4D i juz nie mogę sie oczekac ,no i oczywiscie badania prenatalne. Czy któras z Was juz jest po i moze cos pow na ten temat?
I pytanie:jak sie czujecie?
U mnie ok,mam nadzieje ,ze tak bedzie do konca ,zero mdłosci,forma jak przed ciaza,no moze z wyjatkiem sennosci,ale to bylo na poczatku i juz mineło.I troche hormony dały o sobie znac i pare łez poleciało,ale zupelnie bez powodu,ale teraz życzę wszystkim mama,aby czuły sie tak jak ja.

a dlaczego robisz badania prenatalne?
czy nie za szybko na usg 4D , myslisz ze dzidzia juz bedzie ladna...na takim usg?

Do góry