reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek główny

reklama
Ja cywilny bralam ja bylam z Nicola w 9 mies , a teraz koscielny bierzemy 14 sierpnia 2010 roku malestwo bedzie mialo 6 mies i laczymy slub z chrztem.

u mnie na cywilny trezba min miesiac wczesniej sie zglosci... wiec tez trzeba zaplanowac... tak tylko mysle jakie tak naparwde sa korzyscie czy zmiany z tego cywilnego slubu...

PATITKA26 dziękuję za słowa pocieszenia :-):-) będę sobie tak powtarzała jak znów coś będę wkładała do ust haha:-p

Właśnie widzę, że jest nas trochę więcej co decyduje się na ślub (a już się bałam, że jestem sama:-p) oczywiście mojemu A powiedziałam, że i tak musi do Świąt Bożego Narodzenia (wtedy myślimy o cywilnym) zarezerwować termin i przyjść do mnie na kolanach z pierścionkiem z prośbą żebym przyszła powiedzieć "tak" i podpisać się gdzie trzeba:-p:-p:-p

Olenka to taki staż jak u nas. My też myślimy o cywilnym ale narazie z takim samopoczuciem to kicha.

my dlatego też odłożyliśmy, ze względu na moje samopoczucie bo jak już wczesniej wspomniałam wymiotowałam cały czas i poprostu nie chciałam psuc sobie i innym imprezy..a cywilny to porostu zrobimy tak o jakies skromne przyjęcie a już kościelny zrobimy z porządnym weselem:):-)

Mysle ze warto miec slub cywilny bo pozniej sa czasamni problemy z formalnosciami i papierologia. Ze mna na sali lezala dziewczyna bez slubu i opowiadala, ze jak w ciazy trafila do szpitala i byla rozpatrywana opcja naglej operacji to powiedzieli jej facetowi ze jakby co to on nie ma nic do powiedzenia. I jezeli ona nie bedzie w stanie wyrazic zgody to beda pytali jej rodzine a jego nawet nei dopuszca do niej na sale pooperacyjna :baffled: ale na szczescie obylo sie bez zabiegu.
Z tym ze nie ma sie co decydowac na slub np tylko ze wzgledu na dziecko-dla mnie to glupota. A niestety w Polsce jest nadal mnostwo takich osob no i potem rozwody.

my mieliśmy termin kościelnego na koniec października. Ale wyszło jak wyszło i go odwołaliśmy. Teraz robimy tylko cywilny a za rok z groszem bo w sierpniu pod koniec będzie kościelny.
ja bardzo chcę ten cywilny i mój tez :))) moze on nawet bardziej niz ja ;)

reklama
Do góry