reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek główny

Dziewczyny ja na takie usg 4D chciala bym pojsc na ostatnim usg w ciązy. Slyszalam ze wtedy dziecko juz jest ładne , i mozna zauwazyc nawet jak bedzie wygladalo jak sie urodzi.....w 12 tygodniu dziecko wyglada troche jak potworek i mozna sie przestraszyc....ale to moje zdanie....i nic mi do tego jesli ktoś chce to usg robic wczesniej:tak::tak::tak:

reklama
a dlaczego robisz badania prenatalne?
czy nie za szybko na usg 4D , myslisz ze dzidzia juz bedzie ladna...na takim usg?
Kochana robię badania, poniewaz sa okreslone tygodnie w ciąży w ktorych mozna je robic i u mnie własnie przypada pierwszy taki okres.I chce sie upewnić,ze z dzidzia wszystko w porzadku, poniewaz gdyby<odpukac> cos bylo nie tak juz teraz mozna dzieciszo leczyc.I bardziej robie to ,aby sie upewnic ,ze wszytko ok,a nie aby nacieszyc oko widokiem dzidzi.
Poza tym widzę,ze tez jestes z Poznania,a w Poznaniu mamy ponoc najlepsza w Polsce sepcjaliste od tego typu badań, dlatego mysle,ze warto skorzytsac.Wiem ,ze wykryła miedzy innymi wady serca u maleństw i dzieki temu zaraz po porodzie robiono operacje na otwartych serduszkach i tylko dzieki temu dzieciaczki sa zdrowe i zyja.Wiem ,ze to takie czarne scenariusze,ale lepiej dmuchac na zimne.
A skoro mamy pod nosem takiego eksperta warto skorzystac,ale to tylko moja prywatna opinia.

Kochana robię badania, poniewaz sa okreslone tygodnie w ciąży w ktorych mozna je robic i u mnie własnie przypada pierwszy taki okres.I chce sie upewnić,ze z dzidzia wszystko w porzadku, poniewaz gdyby<odpukac> cos bylo nie tak juz teraz mozna dzieciszo leczyc.I bardziej robie to ,aby sie upewnic ,ze wszytko ok,a nie aby nacieszyc oko widokiem dzidzi.
Poza tym widzę,ze tez jestes z Poznania,a w Poznaniu mamy ponoc najlepsza w Polsce sepcjaliste od tego typu badań, dlatego mysle,ze warto skorzytsac.Wiem ,ze wykryła miedzy innymi wady serca u maleństw i dzieki temu zaraz po porodzie robiono operacje na otwartych serduszkach i tylko dzieki temu dzieciaczki sa zdrowe i zyja.Wiem ,ze to takie czarne scenariusze,ale lepiej dmuchac na zimne.
A skoro mamy pod nosem takiego eksperta warto skorzystac,ale to tylko moja prywatna opinia.

a nie masz na mysli czasem usg genetycznego, ktore sie wykonuje pomiedzy 11 a 13 tygodniem?

Dziewczyny ! Mam coś smiesznego ! cos co w końcu poprawiło mi humor :) Szczegulnie polecam AdzeB !!!

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=PWWkotM_Z6w&feature=channel"]YouTube - P&B: Twin Boys Head Sliding[/ame]

Ja miałam robione USG prenatalne w 12 tyg. Wtedy bada się przede wszystkim przezierność karkową, serduszko, mierzy się płód, ogląda rączki, nóżki, półkule mózgowe, ciągłość kręgosłupa.
Natomiast USG 3D lub 4D robi się najczęściej ok. 20 tyg lub troszkę później.
Lekarz mojej koleżance wytłumaczył różnice między w/w w ten sposób:
-"...jeśli chce pani zobaczyć ładny obrazek i popatrzeć sobie na dzidzię to proponuję USG 4D"
-"... jeśli pani chce sprawdzić bardzo szczegółowo czy dzieciątko jest zdrowe, czy dobrze się rozwija sugeruję zrobić USG 3D "
i ona oczywiście wybrała USG 3D. Ja nie wiem co wybiorę, na pewno dokładnie to obgadam z moim ginkiem. Mam do niego 200% zaufanie i polegam na wszystkim co mi sugeruje jako konieczne i ważne. A co do tego czy dzidzia będzie "ładna"... to moja już była śliczna na 2D i ten widok wciąż mnie bardzo wzrusza. Bardziej mnie nadal interesuje czy rozwija się zdrowo :) pozdrowienia

Dobry wieczór dziewczynki... długo mnie nie było odpoczywaliśmy na urlopie. Właśnie zabieram się do lektury... bo chyba sporo mnie omineło:-)

poroniłam w 10 tygodniu:-:)-:)-:)-:)-( nie będę pisać nawet jak było ciężko i jak okropnie się czuję:-:)-:)-(

życzę wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań. trzymajcie się kochane...

reklama
Do góry