reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

fionka pisze:
dzieewczynki czy też macie tak że są dni kiedy dzidzia jest bardzo aktywna i szaleje a czasami jest tak spokojna że trudno wyczuć jej ruchy, napiszcie mi proszę bo się bardzo denerwuję bo od 2 dni dzidzioł strasznie spokojny

muszę dodać jeszcze że ja jestem cały czas zmęczona i wkurzona (sprzątanie po rmonciku)  i może to ma jakieś znaczenie

w/g mnie normalne - mówię z autopsji ;) ostatnio moja mała szalała nieprzerwanie dzień i noc, a potem 2 dni odpoczywała, dzisiaj znowu miałam o 7 dzikie harce ;D

reklama
agao pisze:
osinka  a jak Ci poszło wchodzenie na samolocik??? i co lekarz na wagę powiedział???????

nie badał mnie ;) ale zapowiedział, że 30.01 na 100% musi mnie zbadać
żałowałam, że wczoraj pojechałam, wymęczyłam się na maxa zanim mnie Krzyś zawiózł, a gin nie miał czasu :( nie zrobił mi usg, tylko posłuchał tętna, stwierdził, że wszystko ok i tyle z wizyty

ostatnio zastanawiam się ile wynosi szacunkowy miesięczny koszt utrzymania maluszka,rozważając oczywiście dwie opie ,że będę mogła,bądź też nie karmić piersią....może mamy,które już mają maluszki powiedzą coś na ten temat?

doświadczeni znajomi poinformowali nas, że jest to ok. 500zl (jednego miesiąca mniej drugiego więcej) - jedni dokarmiają malucha, a drudzy nie. Ale to Warszawa i troszkę tu drożej. Myslę, że w pierwszych miesiącach mogą być większe wydatki ze względu na szczepionki, ale z drugiej strony można zaoszczędzić prosząc krewnych i znajomych królika aby zamiast setnej pary spiochów kupili pieluchy albo coś w tym stylu...

z tego co wiem z rozpraw sądowych - to noworodka około 300-400 zł. Nawet jeśli karmisz piersią to musisz lepiej jeść, tzn. nie tyle więcej co dobrze dobrane produkty
chyba, żeby wliczać jeszcze czynsz i inne

koga pisze:
z tego co wiem z rozpraw sądowych - to noworodka około 300-400 zł. Nawet jeśli karmisz piersią to musisz lepiej jeść, tzn. nie tyle więcej co dobrze dobrane produkty
chyba, żeby wliczać jeszcze czynsz i inne

największy koszt to chyba pampersy i pranie odzieży niemowlęcej - tym bardziej, że prąd i woda mają iść w górę :(

Ambitny plan na dziś:
- "nic nie robić
- nie mieć zmartwień
- chłodne pifko" ...(ups..) - chłodny soczek w domku pić...
;D ;D ;D

reklama
ja w ramach ambitnego planu powinnam uczyć się z socjologii i pisać pracę z historii wychowana,ylko,że jakoś cholernie mi się nie chce...

Do góry