reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Co do stażu, to ja bardzo poważnie zastanawiam się, czy zaczynać. Nie wybobażam sobie czekać z następnym dzieckiem 3 lata...

reklama
pytia dopiero rozpoczynam staż na mianowanego. NIesrtety w złym okresie zaczęłam pracować i nie uciekłam przed 2 letnim kiblowaniem - które z resztą wykorzystałam połowicznie na dzidziusia :)

magdalenaB pisze:
szukam wsrod naszych postow adresu sklepu z takimi dziwnymi smoczkami, pamietacie?? byly tak smoczki w ksztalcie znaku batmana albo szerokiego usmiechu....
jesli ktoras z was pamieta adres lub chociaz wie w ktorym atku o tym pisalysmy to prosze o znak :)

zalezy mi bo chcialam mezulkowi pokazac te "cudenka"

magda! zobacz w wyprawce

agawa1 pisze:
pytia dopiero rozpoczynam staż na mianowanego. NIesrtety w złym okresie zaczęłam pracować i nie uciekłam przed 2 letnim kiblowaniem - które z resztą wykorzystałam połowicznie na dzidziusia :)

agawa! to tak samo jak ja :)

hej dzis doszla do nas mata Tiny Love Plac zabaw (ta z plansza Kick and Play) :) fantastyczna jest :) Pozlozylam na niej Ole i zafascynowalo ja lusterko - dziecko po prostu zdebialo :) (no i widze ze jednak ona widzi :) ) po 15 minutach na macie tak sie zmeczyla, ze pszla spac i spi juz poltorej godziny :laugh:
A tam jeszcze wiele przed nia niespodzianek- zwlaszcza jak zalozymy baterie zeby wykorzystac te plansze (ma leciec muzyka Mozarta i odglosy zwierzat i jakies swiatelka maja sie palic... :) )

reklama
agawa1 pisze:
KingaP pisze:
a jak długa może byc przerwa w stażu?
bez przedłużania o ile sięnie mylę do 30 dni powyżej o ilość przedłużonych

Zgadza się, a po rocznej przerwie trzeba odrabiać cały staż od początku >:( (co za poroniony przepis!). Ja jeszcze nie wiem, kiedy zaplanujemy drugie dziecko. Chyba poczekamy ze 3, może i 4 lata. Nawet nie chodzi o staż, ale chciałabym miec przepracowane 7 lat, żeby móc potem po macierzyńskim wziąć płatny roczny urop zdrowotny i tym samym być dłużej w domu z dziećmi, a nie stracic finansowo. A teraz dopiero czwarty rok mi się kończy. Poza tym do tego urlopu zdrowotnego chyba odliczają wszelkie nieobecności typu macierzyński i L-4...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry