reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek główny

aaa i zapomniałaby o iwoszku ;)
ładne imiona. Ja ostatnio na placu zabaw spotkałam małą Alę i bardzo mi się to imię spodobało, więc i ja za bodajże Kaśką stawiałabym na Alunię.
Tak ładnie się zdrabnia a ja mam słabość do takich imion, bo jak tu Bognę zmiękczyć?
iwoszku masz jakis pomysł? Bogusia?

pomysłów nie mam... zresztą zapotrzebowania na zmiękczenie też póki co nie mam :-) - bo to będzie Bogna, po prostu...taka dziwna jestem ... jakbysmy zostali przy Alicji to pewnie mówiłabym na nią Alutka albo Ala ;-)

reklama
pomysłów nie mam... zresztą zapotrzebowania na zmiękczenie też póki co nie mam :-) - bo to będzie Bogna, po prostu...taka dziwna jestem ... jakbysmy zostali przy Alicji to pewnie mówiłabym na nią Alutka albo Ala ;-)

to w Tobie lubię :tak:
Nieraz zdrobnienia i zmiękczenia imion zależą od sytuacji, trzeba być otwartym na różne pomysły ;-)

Witam sie wieczorową porą i zaraz spadam do łóżeczka, bo rano na badania muszę, krew, mocz, cukier i takie tam... pewnie juz nie pamietacie jak to było...

Łoł, dopiero zauwazyłam, ze Kinga razem z Iwosz łeb w łeb idą :)

Ja mam termin na 18 maja, więc też blisko, no i planuję w maju urodzić! A brzuchol u mnie ogromny i bardzo mi już przeszkadza, nie mogę się doczekać, kiedy się wreszcie rozdwoję. Poprzednią ciążą się delektowałam, tej mam juz dosyć. Dochodzi do tego opieka nad Kubasem i dodatkowe zmeczenie.
A Kubas jest przeuroczy, głaszcze mnie po brzuchu i mówi 'dzidzi' do brrzucha, podnosi mi bluzke do góry i całuje w brzuch. Ciekawe czy tak pozytywnie przyjmie maluszka, jak już się pojawi na świecie i zabierze mu mamusię, przynajmniej częściowo ?...

Dobranoc! Musze się kłaść.

juana gratuluje drugiego dzidziolka!!! nie ma to jak w maju rodzić, dwa razy rodziłam i wiem;-) chociaż w marcu też całkiem fajnie:-) czekam teraz jak mój Maksik dwa lata skończy bo mam nadzieje, że jako dwulatek będzie już spokojniejszy i dojżalszy, łudze sie wiem....:-D daje czadu chłopak i do tej pory w nocy sie budzi z płaczem... także wstaje na zmiane do niego i do Kamili:wściekła/y: dziś w ogóle prawie nie spałam bo kamila non top sie budziła przez katar...

mamooli - to połudźmy się razem, że nasze Maksy będą dojrzalsze:tak::tak::tak: mój też wczoraj dał czadu w castoramie - rzucał żarówkami a potem rozkręcił lampę i wyrzucił śrubkę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: - a inne dzieci grzecznie w sklepowych wózkach siedzą!!!!! Maks usiedział 10 min jak jadł loda:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kinga - wspaniała relacja:-D:-D:-D, nie myśl jednak, że na tym poprzestaniesz - uprasza się o cotygodniowy dziennik ciężarówki:-D

Juana- gratulacje drugiego dzidziolka :-D:-D:-D

Koga -Antek w sklepie też szaleje ......siedzi w wózku jakies 15 minut ..potem się zaczyna marudzenie ....żeby go z wózka wyjąć:-D:-D:-D:-Da potem jest szał .....:cool2::cool2:

Kinga- o relacje poprosimy na bieżąco i oczywiście jak postępuja prace remontowe

koga, tak jest!!! :tak::tak::tak:

karolka, stresuję się tym remontem jak piernik :confused: A kasą jeszcze bardziej :baffled:

Dziś mam trochę luzu. Mama wzięła do siebie Karolę i jestem od 1,5 godziny sama w domu. Dziko mi :cool2: Wypluskałam się, wymaseczkowałam, zrobiłam porządki z brwiami (chyba ze sto lat nie miałam na to czasu :confused:). Teraz siadłam do kompa z kawusią i zastanawiam się co robić, żeby w domu był błysk jak wróci Rafał, ale żeby stąd nie wstawać? :-D Chyba zamówię jakąś pomoc domową :-D:-D:-D

Wczoraj spotkałam się z koleżankami na wieczorze z Anią z Zielonego Wzgórza. Obejrzałyśmy trochę filmu, pogadałyśmy, najadłam się tostów i wróciłam do domu strasznie zmęczona :happy2: A dziś rano mój Skowron o 7:30 wyrzekł: mama ammmm :baffled: I co? musiałam wstać, rozchodzić swoje leniwe ciało i zacząć dzień :-D

Dziś mam trochę luzu. Mama wzięła do siebie Karolę i jestem od 1,5 godziny sama w domu. Dziko mi :cool2: Wypluskałam się, wymaseczkowałam, zrobiłam porządki z brwiami (chyba ze sto lat nie miałam na to czasu :confused:). Teraz siadłam do kompa z kawusią i zastanawiam się co robić, żeby w domu był błysk jak wróci Rafał, ale żeby stąd nie wstawać? :-D Chyba zamówię jakąś pomoc domową :-D:-D:-D

Kinga ...ja mam to samo ;-)............odprowadziłam Patryka do przedszkola (pierwszy dzień ) w sumie tylko na 3-4 godzinki ........ale pierwszy raz jestem sama:tak:;-)i nic mi sie nie chce robić ;-);-)...a tez pasuje mi posprzatać

reklama
koga kacper nawet nie mysli zeby usiasc do wozka sklepowego................w sklepie bieganina coby nic nie zwalil,nie zbil...............oj jak ja marze o spokojnych zakupach
kingus ja nie sprzatam:zawstydzona/y: no zmywam tylko podlogi i tyle wsio-wkurzylam sie ostatnio bo posprzatalam na blysk a moj cudowny T zaczal sprzatac po mnie:angry: bo myslal ze nie posprzatane:wściekła/y: hehe i teraz sprzata tylko on:-p(zodiakalna panna-a chyba panny tak maja:tak:)
osinka heheh szal pal-wyprzedaze gora!!!super ze macie internet!!!ja co prawda na szkole czasu nie mam-ale pracuje z takim jednym irl. wiec zagadalam i w niedziele wieczorem mamy lekcje domowe:tak::-)

a ja sie zasziedzialam i milo mi tu-a mialam isc do szewca(naprawde zlota raczka-cuda robi)-zgubilam gdzies fleki,zdarlam obcasy-a to moje ulubione buty!!!nie chce mi sie wychodzic z domku

Do góry