reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

sunnflower

Fanka BB :)
Dołączył(a)
2 Lipiec 2010
Postów
1 044
Miasto
Poznań
Rozwiązania
0
Ewa - nie widzę zdjęcia - ale oczami duszy widzę, że są śliczne i pyszne :)
Gosia - ja jak barszcz to tylko z kartonika ;) - pyszny, szybki, łatwy i ładny kolor ma
 
reklama

olcia100

Fanka BB :)
Dołączył(a)
16 Kwiecień 2010
Postów
2 160
Miasto
Bydgoszcz
Rozwiązania
0
dziewczyny mój synek nie lubi pieczarek. W ogóle nie znosi grzybów wszelakich! Myślę by zrobić mu kilka sztuk z czymś innym. Pomyślałam o soczewicy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

gosia co do barszczu to robiłam kilka razy w życiu, ale nie mam jakiegoś specjalnego przepisu. Raczej robię na czuja. Myślę, że przepis bodzi jest fajny.
 

wrublik7

maj'08 grudzień'10 maj'12
Dołączył(a)
14 Listopad 2007
Postów
4 082
Miasto
Ol-ek
Rozwiązania
0
Olcia ja wychowałam się tak że na święta to u nas nie grzybowe pierożki były a makowe, dzieci je uwielbiają! może zrób takie z masą makową, ( my nazywamy to makówki, a to są proste drożdżowe pierożki z wypełnieniem makowym)
 

mamolka

Fanka BB :)
Dołączył(a)
18 Kwiecień 2009
Postów
2 335
Miasto
ok. Lublina
Rozwiązania
0
dziewczyny mój synek nie lubi pieczarek. W ogóle nie znosi grzybów wszelakich! Myślę by zrobić mu kilka sztuk z czymś innym. Pomyślałam o soczewicy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

gosia co do barszczu to robiłam kilka razy w życiu, ale nie mam jakiegoś specjalnego przepisu. Raczej robię na czuja. Myślę, że przepis bodzi jest fajny.
ostatnio robiłam pierogi z soczewicą. Jak dla mnie były super.

Olcia-W necie widziałam przepisy aby do farszu dodać jajko , ale nie miałam to bez zrobiłam i też było super. Soczewicę gotujesz w nieosolonej wodzie do miękkości, potem mielisz na małym sitku, dla smaka możesz zostawić kilka ziaren tylko rozgniecionych i wymieszać z tym zmielonym. Dopiero teraz doprawiasz solą i pieprzem, dodajesz podduszoną drobno skrojoną cebulkę

GosiaUmnie barszcz jest na burakach ( starte na tarce o grubym oczku) z warzywami jak do rosołu. wszystko gotuję do miękkości, a potem dodaję barszcz z torebki ( daje czerwień i posmak glutaminianu sodu :p), polewam oliwa dla tłustości.
 
Ostatnia edycja:

Gosia B.

Fanka BB :)
Dołączył(a)
26 Czerwiec 2010
Postów
5 049
Miasto
P-ń/Irl
Rozwiązania
0
olcia podałam na roczku pierniczki z tego przepisu co nam tu wrzuciłaś i tak wszystkim smakowaly, że wszystkie sąsiadki brały przepis i pieką na święta :-D
 
reklama

Nowe wątki

reklama

Konkursy i testy

Konkurs

Odważnie, lecz bezpiecznie – instakonkurs z Bella Baby Happy

Zgłoszenia przyjmujemy do 04/07/2019

Konkurs

Wygraj innowacyjny grzejnik wraz z montażem! Konkurs

Zgłoszenia przyjmujemy do 29/07/2019

Test

Przetestuj wózek Lila Maxi-Cosi

Zgłoszenia przyjmujemy do 30/07/2019

Nowe pytania

Do góry