reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

Te paluchy całkiem niezachęcające :-D Ale patrząc na przepis to chyba skład jak na kruche ciasteczka, a że w kształcie paluszków :-D Pasują na przyjęcie Hallowenowe (czy jak tam to sie pisze:dry:)

Dziewczyny mam pytanie, jak robicie jajka sadzone (wsadzone-jak mówi mój M) to jaki robicie sosik do ziemniaków???? Mam tylko jogurt nat, ketchup, majonez, musztardę, serek topiony. Gdybym miała słodką śmietankę to coś bym zrobiła ale nie mam i do sklepu nie chce mi iśc :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny coraz bliżej święta. Może podzielimy się naszymi przepisami na świąteczne potrawy, które pojawiają się na naszych na Wielkanocnych stołach?

ewa prosilas mnie o ten przepis
ZUPA KLOPSOWA
podstawowy przepis:
1. Mieso mielone wymieszać z bułką i jakiem doprawić solą i pieprzem.Zrobic kuliki z miesa i obtoczyć je w mące.
2. Zagotować wodę z warzywami, listkiem laurowym i zielem angielskim.Gdy zacznie się gotować wrzucać klopsiki do wywaru i zamieszać po chwili.Jak wypłyną gotować na małym ogniu 20 min.Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.W zależności jak kto lubi zupę można zagęścić maką wymieszana ze śmietana lub samą smietaną.
3. Osobno ugotować obrane i pokrojone ziemiaki.
4. Na tależ połozyć ziemiaczki i zalać je zupą z klopsami.
JA DODAJE PO UGOTOWANIU KLOPSOW BARSZCZ BIALY Z PACZKI I POTEM ZABIELAM SMIETANA I GOTOWE, ZALEWAM ZIEMNIACZKI I PYCHOTKA. aha i dodaje tez troszke octu ale to jak kto lubi

Oj, dawno mnie tu nie było...

Pisała,m już, ze robiłam tort na urodziny księdza. Słyszałam o masie do dekoracji tortów, która można zrobić z pianek np. JoJo, albo Haribo, więc postanowiłam spróbować. I powiem tak: z masa jest mnóstwo roboty i nie od razu wychodzi taka konsystencja, jak trzeba, ale ogólnie jest super! Masę można wałkować, ugniatać jak plastelinę, wyninać z niej kształty, a nawet ciąć nożyczkami!!!!

Moja dekoracja to nic szczególnego. Ale jak przeglądam blogi doświadczonych dekoratorek tortowych, to oczy wychodzą z orbit!!!:tak:
Mój tort jest tortem "po przejściach" - masa cytrynowa mi się nie udała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale był dość smaczny na szczęście:tak:

Wklejam zdjęcie- narazie tylko takiego nieudolnego tortu, ale w przyszłości zamierzam się poprawić:tak:

P1100517.jpgP1100516.jpgP1100515.jpg

reklama
Do góry