• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek kulinarny

reklama
DEVI zmiluj sie, ja ten watek ogladam o 23.30 skad ja teraz truskawki wezme i przepis na knedle??????!!!!!!!!!!!! wygladaja tak smacznie i na pewno sa!!!! albo byly...

susumali- BYLY pyszne, zrobialm nie wielka porcje ok. 35 knedli bo mój nie knedlowy i mówi że on to jeść nie bedzie, najwyżej spróbuje. Po czym jak sie dosiadł do talerza to zjadł wszytsko co było i zazyczyl sobie szybiej powtórki :) I to był chyba dla mnie największy komplemet na knedlowy debiut:)

Przepis jakbyś sie skusiła:
0,5kg ziemniaków, najlepiej ugotowanych dzień wcześniej, przeciśnietych na ciepło przez praske lub dobrze rozbite tłuczkiem(ja użyłam tłuczka)
300g mąki
2 jajka
szczypta soli i cukru

truskawki świeże lub mrożone ok. 0,5 kg powinno straczyć

Składniki na ciasto zagniatamy, rolujemy w wałeczke, odcinamy ok. 1 cm kawałki. W dłoni formujemy placek, na środek truskawka i opcjonlanie troche cukru. sklejamy z góry i w dłoni rolujemy na kuleczke. Gotujemy w osolonej wodzie az wypłyna.

Ostatnia edycja:
dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiii DEVI, na pewno wyprobuje!!!

no a ciebie podziwiam za pracowitosc a meza za apetyt, knedle z 300kg maaaaki:szok::szok::cool2:;-);-);-), nie tak na serio to tylko jeszcze mam pytanie- a to cos na knedlach to zasmazka z cukru i maselka? bo tez apetycznie wyglada...ach musze zrobic je, musze!

ach cięzrane to czepialskie sa ;-) juz poprawiam bo jeszcze zrobisz z tych 300kg maki:)

a na knedelkach jest bułka tarta na masełku i juz na talerzu posypane cukrem. Rewelacje tez ze smietana i cukrem...i wbrew pozorom knedle sie robi bardzo szybko. Mi zajeło ok. godzinki od zagnieciena ciasta (ziemniaki ugotowane dzien wczesniej) do ugotowania knedli

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry