reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

oooooooooo fajne pogaduszki dziewczyny.................

A ja jeszcze w zalaczeniu do tematu pod tytulem tzw. GLUPI JAS...........mialam rowniez przed operacja { wiadoma sprawa, chyba kazdemu daja} i wiecie, co????

Chcialabym, zeby mi to dali przed porodem...........taka bylam wyluzowana, spokojna, nic, a nic sie nie denerwowalam normalnie pelen luzik..........nawet do rzeczy gadalam i wszystko normalnie pamietam:tak::tak::tak:
Jak mnie siostra wiozla to sobie tak fajnie poklachalysmy jakby mnie na spacerek do parku wywozila, a nie na stol operacyjny hehehehe

Dopiero na stole zaczelam im tak smiesznie fikac i cala podskakiwac, ale to byl moment i zaraz dali mi cos fajnego, jak to powiedziala anestezjolog.........poczuje sie pani jak po dwoch piwkach.........no i po tym tez bylo przyjemnie, a zaraz potem odlocik zupelny..........

No..........tak to bym mogla rodzic.........

reklama
Kkasiulka- (daję spokój z cytowaniem, na razie za tępa jestem) chyba czytałyśmy tę samą gazetę:) w sumie pocieszające, że się nie poprujemy. Moja ginka powiedziała, żeby sobie masować te okolice, trochę oliwki na palce i masażyk strzelić od czasu do czasu to ponoć się uelastyczni,takie tam.W szkole rodzenia ponoć też tak mówią.Ale ja idę od wakacji dopiero to nie wiem na pewno:-D

Mój kochany powiedział mi okrutną prawdę: Kotku, teraz za późno się o to martwić jak wyjdzie:-) Teraz już MUSI wyjść:-D Chłop to zawsze wie jak pocieszyć...

I pewnie wyjdzie i będzie kochane a ta świadomość,że to MY wykonałyśmy takie cudowne dzieło jest budująca:)
Oni mogą tylko stać i przypominać o oddychaniu:)
No i jeszcze jedno mogą, ale to już wiecie :-D

sanya: wiesz rozwarcie to na szyjce, no fakt położne żeby to sprawdzić też musza 10paluchów wsadzić... serio wsadzają dwie ręce?? ja doczekałam 3,5palca czyli na jednej się skończyło:sorry2: ja się o szyjkę nie tyle boję, ale o to na dole, hehehe, żebym wiedziała jak to nazwać:-D

a głupi jaś to dobry pomysł... ja nie pamiętam jak się zachowywałam po głupim jasiu a miałam parę razy, ooo - przed cesarką nie miałam - brali mnie na żywioł:szok:, ale mój d. przed wycięciem migdałków był faktycznie w piwkowym humorze:-D

i jeszcze jedno... co z tą oliwką, taka do masażu, czy dla dzieci?? od kiedy smarujemy??

Buu, a na mnie głupi jaś nie działał... :dry:

Co do elastyczności, to ja tam nic nie rzeźbiłam w temacie i jakoś mało mnie nacięli. Ogólnie (z relacji męża bo ja z wiadomych powodów z obserwacjami słabo) to wejście do pochwy najpierw jest czerwone, a potem się robi białe i pęka (u nas w PL wtedy nacinają, bo wiadomo że pęknie). Jakoś chyba facetom widoki nie szkodzą, mój to się zarzekał że nie będzie patrzeć bo straszne, a jak co do czego przyszło to wiadomo że poleciał łypać. :-D Jakiś negatywnych skutków nie zanotowałam ;-)

Buu, a na mnie głupi jaś nie działał... :dry:

Co do elastyczności, to ja tam nic nie rzeźbiłam w temacie i jakoś mało mnie nacięli. Ogólnie (z relacji męża bo ja z wiadomych powodów z obserwacjami słabo) to wejście do pochwy najpierw jest czerwone, a potem się robi białe i pęka (u nas w PL wtedy nacinają, bo wiadomo że pęknie). Jakoś chyba facetom widoki nie szkodzą, mój to się zarzekał że nie będzie patrzeć bo straszne, a jak co do czego przyszło to wiadomo że poleciał łypać. :-D Jakiś negatywnych skutków nie zanotowałam ;-)

oooooooo no prosze..........a niektore babki sie martwia jak po takim widoku, chlopiny beda z nimi w lozku wariowac{ o ile wogole beda hehehe}, to chyba jednak sie nie ma co zamartwiac, no chyba, ze to zalezy indywidualnie od osobnika.........;-);-)

a co do tego masowania- smarowania.........to jakos sobie nie wyobrazam, zebym sama miala sobie takie zabiegi stosowac, ale powiem mojemu, pewnie sie ucieszy hehehehe:-D:-D:-D
a swoja droga.........to wlasnie.........normalna oliwka dla dzieci sie nada??kto wie??

korni- wiem, że na szyjce ehhe:-p ale powaga skóra jest dość elastyczna (patrzcie jak brzuchy rosną i nie pękają:-)) a ja np jestem w sklepie patrzę na czapeczki dla noworodków i myślę: e stara damy radę... (to do mojego wiecie czego) Zresztą patrzcie co pisała Ewa, dobrze bę∂zie powiem tak:NIE PĘKAJCIE:-)

AJAKO- Z tego co mówią magiczne gazety i księga i pani ginekolog to może być nawet oliwa z oliwek, ale taka dla dzieci będzie najlepsza... a że pod koniec może nam być ciężko to zrobić to trzeba poprosić męża czy partnera jestem pewna, że z radością pomogą :-):-)
A od kiedy?Moja ginka mówiła,że im wcześniej tym lepiej, ale wystarczy na kilka tygodni przed rozwiązaniem.

kasia_z- bo wszyscy mężczyźni są jak duże dzieci, są naturalnie ciekawi wszystkiego co się wokół nich dzieje, a to na dodatek dotyczy ich żony i dziecka więc tylko jakiś d...nie chłop za przeproszeniem będzie z tego robił wielkie halo.
A Twój mąż ewidentnie zalicza się do Mężczyzn przez duże M:) i niech tak trzyma :-)
A co do głupiego jasia - oprócz tego, że pokazałam cały repertuar łaciny jaki znałam, to podobno każdego pytałam czy ma niebieskie długopis..Nie wiem po co mi był, szczerze. I jeszcze jak zobaczyłam ile osób jest w sali operacyjnej to mówię: no więcej was mama nie miała? Co to za zbiegowisko? A potem mi dali to białe do żyły i film mi się urwał.

a mnie nie nacinali:-)
fakt, szyjka trochę popękała i bez szwów się nie obyło, ale miałam założone te co się rozpuszczają...
ehhh i wiecie, mój P. czujnym okiem pilnował, żeby za bardzo mnie nie zszyli:-D:-D

Ja tez wolałabym nie byc nacinana...To wcale nie jest takie dobre, aczkolwiek popękać też mi sie nie widzi.... Zaleca sie masaże oliwką, nie polecam Johnson&Johnson - bardzo uczulająca jest. Gdzies czytałam, chyba na stronie Fundacji Rodzić po ludzku, że te masaże powinno sie zacząć od 5, 6 miesiąca. Mojemu M. pomysł sie spodobał ;-):-D On mało obrzydliwy jest, w zasadzie wcale. Więc na pewno będzie podglądał co sie będzie między moimi nogami działo.
Ale taki poród wspólny to chyba wiele zmienia w związku?

reklama
a mnie nie nacinali:-)
fakt, szyjka trochę popękała i bez szwów się nie obyło, ale miałam założone te co się rozpuszczają...
ehhh i wiecie, mój P. czujnym okiem pilnował, żeby za bardzo mnie nie zszyli:-D:-D

eeeeeeee no wiesz Ewa........chyba na odwrot.....pewnie czuwal, zeby tam ladnie pozszywali wszystko{ jeden szewek wiecej nie zaszkodzi........}, co bys nie miala.........;no wiesz...........nie bede sie tu wyrazac...........albo tez, zeby calkowicie nie zaszyli........to bylby dopiero dramat heheheh:-D:-D sorry, mam nadzieje, ze Cie nie urazilam.....ale jak sobie o tym pomyslalam to jakos to mi sie smieszne wszystko wydalo, a nie jakies straszne...........eeee zobaczymy czy tak samo smiesznie mi bedzie po moim porodzie...........

Do góry