reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
a ja zaczynam kompletować garderobę do przedszkola dla Zoski, ostatnio kupiłam taki komplecik nexta Next- komplecik z kotkiem 92 cm. Polecam (1317590004) - Aukcje internetowe Allegro no i bardzo miło się zaskoczyłam bo w paczce oprócz wylicytowanych przedmiotów było 7 par rajstopek nexta każda inna w tym 3 pary nówki reszta w swietnym stanie, i dwie bluzeczki nexta w super stanie, pierwszy raz sie spotkałam z takim gestem sprzedającego.

Ivaz-komplecik sliczny:)

Szykuj dodatkowa szafke/polke dla Zoski jako przedszkolaka:-DBedzie cie kusilo kupowac jej przedszkolne ciuszki by mloda stroic,ja odkad Juli poszla do zlobka dostala dodatkowa polke.No i pralka chodzi czesciej niz zwykle-czasem juz po 1 dniu musze ubranka prac bo glupio oddac dziecko do zlobka w ciuszkach nawet z mala plamka,w domu to by jeszcze uszlo;)

Saro mnie bardzo ciekawi jak ubierać ją do tego przedszkola bo w pomieszczeniu ciepło na dworzu zimno, przecież w przedszkolu nie bedzie chodziła w spodniach i rajtach bo sie zapoci, a znów jak bedą wychodzic na dwór to też w rajstopkach i spódniczce bedzie jej za zmino???? kurde już zapomniałam jak to było z Oskarem, ale u chłopaków jest gorzej bo dziewczynce wystraczy zdąć spodnie i założyć spódnieczkę a chłopaki latają w samych rajstopach i brzydko to wygląda

Saro mnie bardzo ciekawi jak ubierać ją do tego przedszkola bo w pomieszczeniu ciepło na dworzu zimno, przecież w przedszkolu nie bedzie chodziła w spodniach i rajtach bo sie zapoci, a znów jak bedą wychodzic na dwór to też w rajstopkach i spódniczce bedzie jej za zmino???? kurde już zapomniałam jak to było z Oskarem, ale u chłopaków jest gorzej bo dziewczynce wystraczy zdąć spodnie i założyć spódnieczkę a chłopaki latają w samych rajstopach i brzydko to wygląda

podejrzewam, że panie w przedszkolu będę dbały o to aby dziecku było ciepło. a kiedy Ty wysyłasz małą do przedszkola, ze już kompletujesz ciuszki? :)

Ivaz-Julita podczas drogi do zlobka (autem gdy wozi ja maz lub autobusem+spacer kiedy woze ja ja),ma na sobie rajstopy + spodnie (teraz zimowe od poniedzialku),od gory body w dlugim rekawie (tak tam dzieci spia) + cienka bluzeczka bawelniana z dl.rekawem + sweterek i kurtka.Przychodze do zlobka,zdejmuje jej spodnie,z szafki wyciagam spodniczke lub sukieneczke i zakladam na rajstopy a od gory sciagam sweterek.Czyli zazwyczaj ma na sobie w zlobku rajstopy+sukienezke/spodniczke+body+cienka bluzeczke+kapcie.

carolin przedszkole bedzie u nas w firmie, z resztą sama jestem sprawczynia tego przedsięwzięcia, napisałyśmy z koleżankami wniosek o dofinansowanie z UE z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Poddziałania 1.3.2 Projekty na rzecz promocji równych szans kobiet i mężczyzn oraz godzenia życia zawodowego i rodzinnego
Wniosek przeszedł dostaliśmy 1,5 mln zł i teraz własnie zajmujemy sie całą organizacją, plac zabaw juz jest, Dyrekcja przeznaczyła na ten cel 145m2 powierzchni, a 1 grudnia wchodzi ekpia remontowa aby zaadoptować pomieszczenia przeznaczone na przedszkole. Bedzie to malutkie, kameralne przedszkole na 25 dzieci w dwóch grupach wiekowych 1-3 i 3-5 lat, oczywiście dzieci 3-5 lat bedą realizwoały program przedszkolny zatwierdzny przez MEN, przez 2 lata rodzice zupełnie nic nie bedą płacić, za wszystko płaci Unia. Zatrudnionych bedzie 6 osob w tym 1 pielęgniarka i osoba do sprzątania poza tym będą 4 panie przedszkolanki. Mam nadzieje ze do lutego uda się wszystko zrobić. Niestety pieniądze unijne są fajne tylko rozliczanie ich to kompletna masakra.

Saro tak też myslałam, a chłopcy w rajtach latają

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja zakładam zawsze rajstopki i spodnie. W żłobku mała ma ściągane spodnie i zakładaną spódniczkę, lub co tam zostawię. Jak ma dłuższą tuniczkę, to nie musi mieć nic zakładane - wystarczą rajtuzki. Może i to nie wygląda za fajnie ale napewno jest wygodne dla dziecka.

reklama
Ja znalazłam u nas na osiedlu fajne i tanie przedszkole, w sumie z wyżywieniem 500zl wychodzi dla dzieci od 2,5roku więc we wrześniu przyszłego roku Majka bedzie przedszkolakiem... chciałabym żeby już teraz szła ale dla tak małych dzieci tylko żlobki i tutaj ceny sie zaczynają od 1000zł:baffled:
A co do tematu wątku to wklejam moje ostatnie lumpowe zakupy. Chyba pobiłam was wszytskie bo kupiłam.... krótkie spodenki na lato:-D Ale były nowiusieńskie z metką i w dodatku z upsy daisy którą Majka ubóstwia ( ciągle chodzi i gada "apsi-si" i tańczy jak ta w bajce;-)) więc musiałam je wziąć

Do góry