carolin przedszkole bedzie u nas w firmie, z resztą sama jestem sprawczynia tego przedsięwzięcia, napisałyśmy z koleżankami wniosek o dofinansowanie z UE z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Poddziałania 1.3.2 Projekty na rzecz promocji równych szans kobiet i mężczyzn oraz godzenia życia zawodowego i rodzinnego
Wniosek przeszedł dostaliśmy 1,5 mln zł i teraz własnie zajmujemy sie całą organizacją, plac zabaw juz jest, Dyrekcja przeznaczyła na ten cel 145m2 powierzchni, a 1 grudnia wchodzi ekpia remontowa aby zaadoptować pomieszczenia przeznaczone na przedszkole. Bedzie to malutkie, kameralne przedszkole na 25 dzieci w dwóch grupach wiekowych 1-3 i 3-5 lat, oczywiście dzieci 3-5 lat bedą realizwoały program przedszkolny zatwierdzny przez MEN, przez 2 lata rodzice zupełnie nic nie bedą płacić, za wszystko płaci Unia. Zatrudnionych bedzie 6 osob w tym 1 pielęgniarka i osoba do sprzątania poza tym będą 4 panie przedszkolanki. Mam nadzieje ze do lutego uda się wszystko zrobić. Niestety pieniądze unijne są fajne tylko rozliczanie ich to kompletna masakra.
Saro tak też myslałam, a chłopcy w rajtach latają