reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

MM-fajne zakupy:tak:
magdalenka-bo to zalezy od dziecka.Na forach czytalam ze nawet w tych 9-25 kg w kurtkach dzieci sie nie mieszcza czasem jak sa duze 3-4 latki przykladowo;-)Ja juz nie smece,deyzje pewnie podejme w sobote:tak:

reklama
ja chyba też nie wybrałabym fotelika bez testów... boirąc pod uwagę, że te dopuszczone do sprzedaży muszą byc pewne, że dziecko z nich nie wyleci ale przy uderzeniu czołowym z prędkością 50km/h... a czy ktoś jeździ tylko 50?? no ale te 50?? badania wykazały, że te foteliki najczęściej okazuja się beznadziejne przy testach bocznych - czyli przy ewentualych wypadkach do jakich dochodzi najczęściej. bo dziecko siła ciążenia wypycha z nich jak z kołyski... przerażające...
teraz mam maxi cosi, a potem nie wiem. on chyba jest do 13 kg więc chyba jeszcze nam posłuży. ale nie wiem tego - musiałabym sprawdzić. najpierw wyjeliśmy gąbkę z wkładki dla niemowląt - potem usztywniacz na główkę - czyli wkładkę całą właściwie. na razie jest ok. fakt - małej nóżki wystają, ale tak podobno może być, byleby głowa nie wystawała i waga nie była przekroczona

justyna - my mamy podobnie-adas wazy ok 8 kg ale na długosc juz sie ledwie miesci, a wyjelismy juz wszystkie wkładki-tak wiec czekamy kiedy osiagnie minimum z drugiej grupy czyli 9 kg i juz bedzie jezdzil w tym wiekszym

ale musze sie zgodzic z maniulka-warto wziac od uwage materiał, bo nie wiem jakie macie wersje maxi cosi, ale my wybralismy taki w kratke-i on jest praktycznie cały bawełniany i tak naprawde adas sie w nim spocił moze z 5 razy, a adasia bratanek miał tez maxi cosi, ale taki czarny-spandexowy jakby o za kazdym razem jak go z niego wyciagali miał mokre plecki..

tak wiec my bedziemy szukac w miare mozliwosci jak nabardziej bawełnianego pokrycia..

i sara tez ma sporo racji-kuzynka adasia ma 4 lata i wazy ok 19 kg - w marcu 5- i jedzi w recaro-ale nie wiem jaki model-i jak jest zima to nie ma szans zeby sie w nim zmiesciła w kurtce-nawet na krótkie trasy musi sie rozbierac, bo pasów nie zapnie-tak wiec szerokosc jest dosc wazna

no to wklejam zaległe łupy lumeksowe-nie wszystkie bo czesci sie pierze, a czesci po prostu nie pamietam które kupiłąm:)
1.kurtka george za 10 zł
2. sweterek early days-2 zł
3, 4, 5 bluzeczki i sweteterk- po 2 zł
6- czapy- dwie górne lumpeksowe, dolne ze sklepu...nasmieszniejsze ze ta brazowa kosztowała 30 zł-a kupiłam tylko dlatego ze idealnie pasuje do kurtki za 10 zł:)))
7-kombinezon i spodnie z 5-10-15
8. spodnie lumkopwe-nie wszystkie
9. kombinezony które dostałam
10.-buciki - no nie mogłam sie oprzec i kupiłam-sandałki nowe i futrzaki tez-10 zł kazde, a te srodkowe to clarksy-za 5 zl chyba, ale praktycznie nowe-nawet lekko nie wytarte, a mega miekkie i fajniusie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
modroklejka śliczne zakupy ,musze ci powiedzieć że mielismy dla Marti identyczny kombinezon jak ten na przedostatnim zdjęciu ten niebieski ona wróciła w nim ze szpitala ale niestety to był rozmiar 56-62 i miała go na sobie ylko parę razy później juz się zrobiło ciepło i nie był potrzebny a szkoda mi go bardzo mi milusi i ładny:-(
A ja się tak załatwiłam że nie mam dla Marti ani kombinezonu ani kurtki tzn mam ale wszystko na rozmiar 80 dwa kombinezony,kurtka i spodnie oczywiście zdobyczne i chyba Marti tego nie ubierze bo ja potrzebuję na 74 i teraz musze tu cos kupić już teraz więc zabule że hej za jakis czas pewnie będa przeceny ale tu juz jest zimno i wietrzie więc max pół miesiąca i już trzeba będzie gróbiej ubierać :szok:

dziewczyny super lumpkowe zakupy.Ja czwekam az na uczelnie pojde to wtedy pozwiedzam lumpy, teraz szkoda mi tylko po to z domu wychodzic, a z mala nie pojade bo mieszkam na samych obrzezach miasta- do jakichs sensownych sklepow to sie musze wlec autobusem i tramwajem:sorry: Za to moja mama z kazdej wyprawy na miasto przywozi siate ciuchow dla Majki, a gust ma dobry:tak:
Eve ja bym kupila ten wiekszy spiworek, sama mam tez duzy, wczesniej mialam mniejsze i w zasadzie zaluje ze kupilam ten mniejszy wlasnie bo otwor na glowe i raczki ma identyczny jak ten wikeszy

ten niebieski osiołkowy i ten kremowy to tez jakies zdobyczne-wsytyd sie przyznac, ale nawet nie pamietam od kogo dostałam:-D

a ja własnie nie wiem czy dobrze zrobiłam kupujac kombinezon na 74-wydaje mi sie bedzie za mały w grudniu, styczniu-chociaz sama nie wiem-on taki puchaty jest...pocieszam sie tym ze sa coraz cieplejsze zimy w polsce i pewnie tylko kilka razy ubiore takiego grubaska, wiecej pewnie bede uzywac kurtek i tych cienszych kombinezonków

reklama
hehe, ja zawsze jak wracam od mamy to mam mase fajnych rzeczy z lumpa-wogole TAM JEST JAKIES ZAGŁEBIE LUMPEKSOWE!!! 11 lumpeksów na miasteczko 7000 mieszkanców:-D:-D:-D:-D
dzis sie wybieram do lokalnego lumpka-ciekawe czy cos kupie

Do góry