reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wczesna ciąża, plamienia,gorączka,wysoka beta.

Witam.Ciaza według ostatniej miesiączki 5 tygodni i 2 dni.Pani doktor jak spojrzałam na moją betę to stwierdziła że jest za wysoka.Wczoraj brązowe plamienia i gorączka 39,3 utrzymuje się do dzisiaj 38,9.Jak od początku ciąży bolały mnie piersi tak wstałam dzisiaj bez jakiegokolwiek bólu.Rano plamienia brązowe,po południu już różowe.Wizyta u lekarza USG. Dołączyłam zdjęcie Według USG pęcherzyk odpowiada 6 tydzień i 4 dni.czyli starszy o tydzień i 2 dni.Cos niby jest ale nie była w stanie stwierdzić czy to zarodek.Dostalam duphaston i jutro mam zrobić test na covid.Plamienia znowu brązowe.Czy coś będzie z tej mojej ciąży bo ja po tych plamieniach przestałam sobie robić już nadzieję.
IMG_20220816_202550.jpg

reklama
Trochę nie kumam czego czepia się lekarz. Myślalam, że nasz betę 100 tysięcy. Może to typ lekarza, który nie lubi robić nadziei. Teraz musisz się zajac zbijaniem gorączki i zdrowieniem a za jakieś 2 tyg USG powinno już być rozstrzygające. Plamienie i brak bólu piersi nie musi oznaczać poronienia, ale można też mieć książkowe objawy ciąży bez plamien i zatrzymana w rozwoju ciążę.

Betę miałam robiona w zeszły czwartek i wyszła 5427.Progesteronu nie robiłam
Zarodek widać zazwyczaj od bety wynoszącej 10000. Choć twój wynik jest z zeszłego czwartku, czyli 11.08, a usg jest z 16.08?
Na twoim miejscu zbadałabym jeszcze dodatkowo progesteron, może masz za niski poziom i dlatego występują plamienia.
Plamienia nie zawsze oznaczają, że to koniec. Życzę ci powrotu do zdrowia i żeby wszystko jakoś się ułożyło 🙏

Do góry