Ciaze usg moze wykryc w 5-6tyg dopiero. Ja tez mialam podobna sytuacje do twojej. Tez robilam test przed okresem i byl pozytywny tylko, ze druga kreska byla bardzo blada. Pierwsze objawy ciazy jakie mialam to bol piersi i takie drobne zylki na nich I drugie do toalety biegalam caly czas. W 6 tygodniu (4tyg od poczecia) dostalam plamienie, ktore sie nasilalo, pojechalam z mezem do szpitala, lekarz powiedziala zeby na drugi dzien na usg przyjsc bo juz wtedy bylo zamkniete. Wrocilismy do domu a w nocy tak zaczelam krwawic jak by sie lało ze mnie. Rano pojechalam na usg nie bylo widac pecherzyka, pobrali mi krew i stwierdzili poronienie. Najdziwniejsze bylo to, ze nawet bolu zadnego nie czulam przed krwawieniem. Tydzien krwawilam. Bylam zalamana. Ale stwierdzilam, ze nie bede sie poddawac i tak jak przestalam krwawic to znow sie z mezem staralismy o dziecko i zaszlam w ciaze 2 tygodnie po tym jak poronilam nawet okresu nie zdazylam dostac. Teraz jestem w 22 tygodniu ciazy, bedziemy mieli coreczke. Dzidzia sie prawidlowo rozwija. Zycze Ci wszystkiego dobrego. Nie mysl o tym za duzo i nie stresuj sie. Ja w pierwszej ciazy bardzo przezywalam i sie stresowalam, a w drugiej po prostu wiedzialam, ze wszystko bedzie dobrze i o wiele latwiej znosilam pierwsze miesiace ciazy. Powodzenia! Pamietaj wyluzuj bedzie dobrze!