reklama

Wczesne ząbkowanie

patrycja23

Początkująca w BB
Witam wszystkie mamusie, i bardzo proszę o poradę :) Mój 3 miesięczny synek strasznie zaczął się ślinić i pakować ręce do buzi. Od paru dni jest marudny i płaczliwy, nie pomaga noszenie, zabawianie. Zawsze miał problem żeby wytrzymać 3 godzinną przerwę w jedzeniu (je mm) a dzisiaj wogóle nie ma apetytu. Czy możliwe aby szły już mu zęby? Ja i jego tatuś mieliśmy zęby bardzo późno. Dziąsełka ma białe, ale w miejscu jedynek ma dwie 'wgłębione kreseczki'. Proszę o pomoc :)

reklama
Witaj
Tak, to możliwe, że idą mu zęby. Mojemu synkowi w wieku 3 m-cy przebiły się dwie dolne jedynki, a potem kolejno reszta wychodziła. Teraz ma 16 m-cy i od dłuższego czasu ma już 16 zębów, wszystkie zdrowe i nic się nie dzieje. Wczesne ząbkowanie to nic złego, nie ma się czym martwić, poprostu trzeba wcześniej zacząć pielęgnację. A na bolące dziąsła polecam Dentinox N.

Brak apetytu może być spowodowany tymi zębami, ale u takiego maluszka mniej wypijanego mleka może doprowadzić do odwodnienia, dlatego prosze uważnie obserwować synka i w razie gdyby ten brak apetytu się utrzymywał, idźcie do lekarza.

Właśnie jutro mamy szczepienie i zamierzam poruszyć ten temat :) Nawadniania też bo jest na mleku sztucznym, a za chol**e nic wypić nie chce... Ani herbatki ani wody :(

Witam wszystkie mamusie, i bardzo proszę o poradę :) Mój 3 miesięczny synek strasznie zaczął się ślinić i pakować ręce do buzi. Od paru dni jest marudny i płaczliwy, nie pomaga noszenie, zabawianie. Zawsze miał problem żeby wytrzymać 3 godzinną przerwę w jedzeniu (je mm) a dzisiaj wogóle nie ma apetytu. Czy możliwe aby szły już mu zęby? Ja i jego tatuś mieliśmy zęby bardzo późno. Dziąsełka ma białe, ale w miejscu jedynek ma dwie 'wgłębione kreseczki'. Proszę o pomoc :)

Moj synek ma prawie 3 miesiace i tez sie strasznie slini i wklada raczki do buzi. Widac, ze zabki napieraja na dziaslo ale nie musza sie przebic juz teraz. Moga sie przebic dopiero za kilka miesiecy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry