reklama

Węzeł chłonny

chantal98

Fanka BB :)
Wiem że może nie na temat dzieci ale warto spytać. Witam mam takie pytanie. Rok temu w kwietniu wyczułam 2,5 palca nad lewym obojczykiem węzeł chłonny niebolesny przesuwalny około 0, 5 cm. Morfologia krwi i crp robione 2 miesiące temu i wszystko prawidłowe bez odchyleń. Węzeł znajduje się w miejscu zaznaczonym na czarno. Czy to nadobojczykowy czy szyjny ? Bardzo się martwię.

Załączniki

• IMG_20250208_131757.jpg
    IMG_20250208_131757.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 1 298
reklama
Wiem że może nie na temat dzieci ale warto spytać. Witam mam takie pytanie. Rok temu w kwietniu wyczułam 2,5 palca nad lewym obojczykiem węzeł chłonny niebolesny przesuwalny około 0, 5 cm. Morfologia krwi i crp robione 2 miesiące temu i wszystko prawidłowe bez odchyleń. Węzeł znajduje się w miejscu zaznaczonym na czarno. Czy to nadobojczykowy czy szyjny ? Bardzo się martwię.
Myslalas o tym, żeby pogadać z psychologiem? Bo to już kolejny Twoj temat, w ktorym zamartwiasz się swoim zdrowiem i doszukujesz się chorób.

Myślałam i nawet kiedyś podjęłam próby ale nie pomogło . Najgorszy jest internet tam wszędzie jest napisane że jak węzły chłonne nadobojczykowe są powiększone to na pewno rak. Nie jest powiększony bo nie ma więcej niż 1 cm ale jednak jest wyczuwalny

Myślałam i nawet kiedyś podjęłam próby ale nie pomogło . Najgorszy jest internet tam wszędzie jest napisane że jak węzły chłonne nadobojczykowe są powiększone to na pewno rak. Nie jest powiększony bo nie ma więcej niż 1 cm ale jednak jest wyczuwalny
No to podejmij probę jeszcze raz i tym razem sprobuj realnie nad tym popracowac. Pracą jest też zaprzestanie szukania diagnoz w interneciw.

reklama
Węzeł powyżej 1cm u dorosłych uznaje się za powiększony. Twój jest w normie. Jeśli jesteś szczupła to możesz weszły wyczuwac w niektórych miejscach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry