reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Karwiczki no i właśnie niewiadomo.. My mamy sporo na 54 i 62 bo rozmiar 50 jest maleńki i raczej przeznaczony dla wcześniaków. Ale tak jak mówisz teraz można dokupić po porodzie jak będzie potrzebne :-)
Co do komody to różne są ceny, my kupujemy komodę o szer 130-140 bo Młody ma tyle rzeczy i ciuchów, że jestem po prostu załamana gdzie mam to wszystko pochować :eek: a taką komodę jak my chcemy to kosztuje do 600zł.

Aniu no właśnie wiem że z Avent ale nie umiem się na model zdecydować :confused2: ja kupuję teraz bo już wiem, że będzie mi potrzebny, poza tym na allegro kosztuję 60-70zł więc jest cenowo różnica ze sklepem czy hurtownią :-)

reklama
ja wlasnie przesegregowalam ciuszki do prania i jednak mam sporo w przedziale 50-56,dwie pralki takich ciuszkow takze jest w czym wybierac.Mam tam jeszcze jakies czapeczki,skarpetki itp,rajtuzy musze kupic i pare innym rzeczy,bo jednak malo tego mam,w wiekszosci to wszystko body,spodni prawie wcale nie mam,chce jeszcze jakas kurteczke kupic bo w czerwcu to tez roznie z pogoda bywa.
A posciel ta nowa to tez lepiej wyprac,co???niech sie wyplucze z chemii,choc nie smierdzi niczym ale dla pewnosci lepiej przepiore,wy pralyscie?

matko,mi juz sie 34 zaczyna,a ja dopiero teraz sie za takie rzeczy wzielam,wczoraj ogladalam porodowke i kobieta w 36 urodzila,niech by u mnie tez tak szybko Carmelek na swiat sie pchal,to by nawet nie bylo wszystko przyszykowane,ojojojojoj!trzeba gazu dac!!!:szok:mowilam,ze do polowy kwietnia wszystko bedzie u mnie na tip-top,a tu juz prawie polowa,jak ten czas szybko leci!!!

Ostatnia edycja:
Karwiczki, nie bierz dosłownie tych pomiarów. Ja dokładnie w tym czasie co Ty miałam USG i pokazało ze Piotrus o tydzień większy niz z terminu a wczesniej idealnie z terminem szedł. Na USG z początku lutego pokazało 2900g za to termin 1 marca. Dzieci różnie rosna w różnym czasie. Mi nie mówili dlugosci tylko tc i wagę. ubranek mniejszych nie kupuj, my nic na 50 nie mieliśmy a 56 już poszły w odstawke, lepiej większe ubranka, choćby dla pepuszka.
Co do laktatora to ja mam pożyczony avent elektryczny. Duza wygoda, bo zapamiętuje tempo i ssie, wiec mozna karmić jedną a do drugiej Ssak i nie trzeba sie męczyć, no ale koszt spory. My na razie tylko 3x karmilismy butla by zobaczył co to smoczek ale już Teraz tylko w razie potrzeby. Już sie rozleniwil. Co On wyprawia jak już mleko przestaje samo lecieć i trzeba possac to szok, 6 tygodni a denerwuje sie i miny robi jak stary :)

no wlasnie staram sie z przymruzeniem oka traktowac te pomiary,bo skoro juz teraz ma 46 to przy porodzie by pewnie sporo wiekszy byl.
tu laktator mozna tez z apteki wypozyczyc ten elektryczny,ale jakos mnie odraza taki wypozyczony,ja kupie chyba ten reczny,ale tez chyba po porodzie najpierw.
Ja nie moge Galway,Piotrus juz 6 tygodni ma!!!:szok:

Karwiczki mi wszyscy mówią, że trzeba prać wszystko.. Ciuszki, pościel, pieluchy tetrowe, kocyki itd .. no i oczywiście w neutralnym dziecięcym proszku. Ja zaczynam prać jak się lepsza pogoda zrobi no i jak będę miała komodę :-) tak jak Galway piszę, nie kupuj już mniejszych, jak coś to mąż dokupi :tak:

Gwaly Piotruś rośnie i rośnie.. Jak ten czas ucieka ojj :szok: no ja będę kupować ręczny.. Elektryczny jest za drogi a ten z Aventu który chcę kupić jest chwalony.

Natkusiu ciesze się, że po wizycie ok wszystko. Z tym cukrem musi sie wyjaśnić!!

Ja tak jak Natkusia będę wszystko prać i też czekam na lepszą pogodę żeby na świeżym powietrzu fajnie wyschło:) No, ale to pod koniec Maja. Proszek mam Lovela i nic więcej...No i prasowanko też będzie. Ale to też dopiero ok 34 tygodnia..Jedyne co to torbę do szpitala spakuje sobie już na początku czerwca...u nas wszyscy rodzą w rodzinie 2 tygodnie wcześniej więc wolę być gotowa hahah
Może też ten laktator kupię? Jak sądzicie? lepiej przed porodem? Ja Natkusiu których z tych co Ty chce kupić...

Karwiczki tak jak CI już kiedyś pisałam u Nas 50 to rozmiar dla wcześniaków więc ja nie mam nic na 50...nawet na 56 mam zaledwie kilka, wszystko na 62 mamy :) tzn większość:) na 56 to dosłownie 4 body , 4 pajace:) Bo wiem z rad koleżanek, że maleństwo wyrasta raz dwa a w razie co można dokupić:)

Ostatnia edycja:
Aniu tak jak wcześniej pisałam laktator w moim szpitalu jest na liście potrzebnych rzeczy. Ciocia potwierdziła, że się bardzo przydaje do pobudzenia laktacji. Koleżanki również potwierdziły, że laktator przy karmieniu jest potrzebny. No i tak jak wcześniej pisałam będę szła dosyć szybko do pracy. A że chcę długo karmić to laktator będzie potrzebny. Na allegro laktator kosztuję ok 70 a w sklepie 100 więc różnica cenowa jest :-) mam wybrane te 2 ale nie umiem się zdecydować na jeden z nich :confused2:

Wiesz co , no ale skąd wiesz czy będziesz miała mleczko?

Chyba bym wybrała ten http://allegro.pl/show_item.php?item=2243884166
Tylko ja mam już buteleczki Aventu i nie wiem czy wszystkie do nich pasują musiałabym zapytać babki.
No dokładnie ten laktator kosztuje 105 więc 18 zł tańszy jest na allegro z przesyłką a ten tańszy 99 zł. A jaką widzisz różnice między nimi?

Ostatnia edycja:
Bo nie ma innej opcji :-) Kochana nastawienie pozytywne jest najważniejsze.. Poza tym właśnie Laktator jest urządzeniem którym walczy się o mleczko. Moja koleżanka miała zanik a dzięki laktatorowi udało jej się nadal karmić.

EDIT:
no właśnie to jest to, że nie widzę różnicy
confused8gj.gif
na pewno w tym co Ty tez proponujesz jest dodatkowa butelka a w tamtym nie a tak to nie wiem.. I nie umiem znaleźć na necie konkretnych różnic
sorry2.gif
I wydaje mi się, że spokojnie butelki z Aventu będą pasować. Ja i u tego sprzedawcy będę zamawiać zestaw startowy butelek więc mi się opłaca go zamówić.. Tylko muszę poczekać na ten zestaw.

Ostatnia edycja:
reklama
matko,ale moj maly dzis sie wierci,caly brzuch mi chodzi:happy::happy::happy:!!

ja juz teraz piore,jest ladna pogoda ale u nas nie wolno na podworku wieszac prania,hehe mamy do tego strych,ogrodek przed domem jest ale wieszanie ciuchow zabronione,niestety,choc tam na strychu jest tyle okien i zawsze przeciag,ze az ciuchy lataja takze jak sciagne to tez swiezym powietrzem pachna,lepiej niz w domu suszyc:))

ja laktator kupie na samym koncu,raczej z Aventa ten reczny,reczny jest bardziej polecany jak ktos ma bardzo wrazliwe sutki,wtedy mozna sobie samemu regulowac pompowanie,te elektryczne bardziej i mocniej "ssaja",takie przynajmniej doswiadczenie maja tutejsze mamy z tego co wyczytalam.

a tak w ogole to ja nie widze roznicy pomiedzy tymi dwoma laktatorami z aventu,no chyba ze cenowe:-) obydwie koncowki do odsysania sa identyczne,jedyne co,to butelki sa inne,hmm

Ostatnia edycja:
Do góry