kasia.zosia
Moderatorka
Tak, ja właśnie jako odniesienie przyjęłam wiek ciąży, który podaje ci usgAle wg usg faktycznie tak jak mowisz pozniejszy termin![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak, ja właśnie jako odniesienie przyjęłam wiek ciąży, który podaje ci usgAle wg usg faktycznie tak jak mowisz pozniejszy termin![]()

a ta moja koleżanka dosłownie nic, no może raptem jedno usg; a płeć poznała w dniu porodu
Hahahaha nie no tragedia. ...Dostalam tylko w 9 tyg zdjecie i dzisiaj wymiary... Powiedziala ze ona nie moze za kazdym razem drukowac zdjec i zadnej daty nie ma... A teraz uwaga... To jest chyba najlepszy hit dzisiejszej wizyty... Dala mi jakas kartke jak sie liczy wiek na podstawie ruchow plodu i kazala wyczekiwac i na tej podstawie moze sie uda okteslic... A na polowkowe mi kazala isc w 24 tyg...

Raczej nie, bo nawet jeśli lekarka nie wpisała daty om to usg oblicza wiek ciąży na podstawie rozmiaru plodu. A rozmiar płodu jest przpisany do tygodnia ciąży licząc od usrednionego terminu om w przeciętnym cyklu.A mozliwe to jest ze na usg jest termin od zaplodnienia i to jest ten 17 t i 5 dni od zaplodnienia? Tzn nie jest przeliczone na te tygodnie ciazy w rozumieniu OM? Przepraszam ze tak w kolko o tym samym ale namieszala mi ta lekarka troche w glowie...