reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wielokrotne pobudki w nocy 6 latki

Śpimy z nią w jej pokoju, co noc 😭 dostaje melisę w syropie, tłumaczyłam jej że po tym będzie dobrze spać, nie śpi 🤐
Idź do rodzinnego, moze zdecyduje się dać Wam melatoninę (w Polsce jest dostępna bez recepty), ale...warto poczytać o jej stosowaniu. Nie wiem czy Magda Komsta nie konsultuje starszych dzieci.

Warto przyjrzeć się diecie np. wprowadzić niesłodzony sok z wisni ;) produkty bogate w kwasy dha, tryptofan. Zmęczenie w ciągu dnia :) witam d3. Podpytać o zerówkę, czy nie jest tutaj cos...albo czy nie usłyszałam np. jakis rozmów, które wywołały lęk

Jeśli to nie robaki (z ciekawości obejrzyjcie pupę), to nie wiem czy też nie nefrolog - bo raczej dzieci się nie budzą tyle razy na siku.

Trzymaj się 😍

reklama
Idź do rodzinnego, moze zdecyduje się dać Wam melatoninę (w Polsce jest dostępna bez recepty), ale...warto poczytać o jej stosowaniu. Nie wiem czy Magda Komsta nie konsultuje starszych dzieci.

Warto przyjrzeć się diecie np. wprowadzić niesłodzony sok z wisni ;) produkty bogate w kwasy dha, tryptofan. Zmęczenie w ciągu dnia :) witam d3. Podpytać o zerówkę, czy nie jest tutaj cos...albo czy nie usłyszałam np. jakis rozmów, które wywołały lęk

Jeśli to nie robaki (z ciekawości obejrzyjcie pupę), to nie wiem czy też nie nefrolog - bo raczej dzieci się nie budzą tyle razy na siku.

Trzymaj się 😍
Serdecznie dziękuję za wskazanie kierunku ❤️ poczytam 👌 byłyśmy u rodzinnego, poza badaniami krwi i moczu no i dwukrotnym odrobaczeniu nic innego nie zaleciła, rozłożyła ręce. Także robaki mamy odhaczone

Ja bym bardzo uważała z melatoniną dla tak małych dzieci. Ich organizmy jeszcze się uczą regulować rytm dobowy, a jak się wprowadzi wspomagacz, to mogą się nie nauczyć.
Naturalnym sposobem jest ekspozycja na światło słoneczne w ciągu dnia, przyciemnione światło w domu i brak światła niebieskiego (czyli ekrany) 2 godziny przed snem...
Ale jakby to był ten problem, to dziecko też powinno mieć problemy z zaśnięciem. Nie tylko z nocnymi pobudkami.

Do góry