reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Pola nosi 86. Ale wydaje mi sie ze 92 kombinezony beda duzo za duze. Ja mysle o kombinezonie ksax czy jak to sie nazywa w kapahlu. A spodnie na szelkach dodatkowo dokupie. Ale to juz pozniej bede widziec jaki rozmiar.

reklama
Kasikz - dziewczyny idą zgodnie z rozmiarówką 86 jest na 12-18 m-cy, więc niby starczy do lutego nam, ale jak zima się przedłuży jak w zeszłym roku to pewnie będzie trzeba 92 dokupić. W zeszłym roku kupiło się większe i nie było problemu, bo leżały dzieciaki, no ale teraz już biegają, więc musi być dopasowane. Ja i tak będę musiała kupić 2x 86 wiem, że z jednym kombinezonem nie ujadę.

Just79 - no co Ty pracujesz? Ja sporo już upchnęłam, lecę działać dalej. :tak:

Just79 - no co Ty pracujesz?
e tam :-/

ciągle podczytuję, ale stwierdzam, że nic nie mam do napisania. jakoś kiepsko u mnie z mobilizacją do czegokolwiek, ale zrzędzenie sytuacji nie poprawi

Kasikz, z Kapahla mieliśmy polarowy kombinezon i to było takie duuuuże 74 - nie wiem, czy u nich wszystko jest takie pozawyżane

Póki co zakładam zakup jednego kombinezonu, ale jak wyjdzie to się okaże. Póki co wynalazłam zakupioną w jakimś zestawie używej z allegro kurtkę i okazało się, że jest jeszcze dobra. Za dużo luzu na ubrania nie ma, ale myślę, że na jesień będzie ok.

A co do zakupów to zamówiłam Szymkowi kapcie Befado - jak przyjdą to dam znać jakie wrażenia ;-)

Skoro kawaler robił mega sceny w sklepie przy próbie mierzenia to się poddałam. Na ile się udało to się wtedy zorientowałam jak leżą na nodze i mam nadzieję, że będą ok. Zamówiłam na allegro, na ich stronie jakoś kiepsko z rozmiarówką było

Lili u nas garnuszek też będzie, zażyczę sobie dla Kuby na święta na prezent, niech się nawet zrzucą. My mamy kombinezon 80 czyli niby ok, bo wcześniej to chyba ciepła kurtka i ocieplane spodnie starczą. Co do korków - to zapraszam do Gdańska, spróbuj przejechać nieważne skąd dokąd, zawsze utkniesz w korku - no ale w końcu Euro2012 niedługo - w Poznaniu też przecież.

Just to może jeszcze jedne lody na mobilizację? ;)

Pati babcia ma rację z tymi stójkami. A najlepsze pod kurtkę zamiast szalika jest taki komin, golf zakładany przez szyję, właśnie mi się przypomniało i muszę zakupić.

She na lalki u Emi jeszcze przyjdzie czas, ja pamiętam jak moja chrześnica to na początku wszelkie urządzenia budowlane typu koparki spychacze zbierała a teraz to lalki, zhu zhu petsy, polly pocket itp.

Ja zakładam, że Kuba to do lutego chodzić nie będzie raczej, chyba, że mnie zaskoczy a nawet gdyby to na początku to go tak na śniegu chyba nie puszczę od razu, o i le śnieg będzie. Wiec nam kombinezon jeden starczy, muszę buty dokupić jakieś, bo nie mam przy kombinezonie tych takich bucików a jakby co to potem będą wyprzedawali więc zawsze cos taniej dodatkowego będzie można upolować.

Ewcia Milo super :-)
u nas dzisiaj bardzo zimno brrr
chyba nie wyjdziemy na spacer dzisiaj
czy wiecie mzoe ile trwa urlop wychowawczy bo musze w koncu napisac podanie :/ i wyslac do pracy taka produkcja ze juz nie wiem komu mam co odpisac :/

Co do korków - to zapraszam do Gdańska, spróbuj przejechać nieważne skąd dokąd, zawsze utkniesz w korku - no ale w końcu Euro2012 niedługo - w Poznaniu też przecież.
Wystarczą mi poznańskie, póki co jakoś to mądrze robili, szło ujechać, no ale teraz przegięli, choć u mnie luzik w sumie, bo pracuję na samym wylocie z Poznania na Wrocław, a tam wioskami do Opalenicy mam po drodze. Po prostu ten tydzień wszyscy jeżdżący testują różne trasy, dzisiaj ewidentnie było widać, że ruszyli koło nas. :dry:
Just to może jeszcze jedne lody na mobilizację? ;)
:-D:-D:-D hihihi :-D:-D:-D buhahaha :-D:-D:-D

Just79 - a jakie kupowałaś, wstaw linka, bo ja też się przymierzam. :baffled:

Ewcia Milo super :-)
u nas dzisiaj bardzo zimno brrr
chyba nie wyjdziemy na spacer dzisiaj
czy wiecie mzoe ile trwa urlop wychowawczy bo musze w koncu napisac podanie :/ i wyslac do pracy taka produkcja ze juz nie wiem komu mam co odpisac :/
Nie przesadzaj z tym zimno tylko się ubierajcie i hartujcie przed zimą. Urlop wychowawczy 3 lata, ale najpóźniej do ukończenia przez dziecko lat 4. Możesz też wziąć na raty, na 3 raty max. lepiej na całość i skrócić.

Ostatnia edycja:
Alicja z takim myśleniem to zimę przesiedzicie w domu. Jak nie pada i nie wieje mocno to lepiej chodzić na dwór. Potem będziesz chciała wyjść z młodym to byle wiaterek i dziecko chore. A najzimniej to dziś na Wybrzeżu i tak wg prognoz.

Qrde u nas właśnie pada a mam iść na spacer, mam nadzieję, że do 14 przestanie padać.

reklama
Do góry