No właśnie tylko, że cytologia i CinTec to są dwa osobne badania. Czyli oba byłyby zrobione źle? To chyba raczej dziwne.Tzn że zaszła jakaś pomyłka u Ciebie z tymi wcześniejszymi badaniami. Super że się możesz cieszyć ciąża i nie ma żadnych zmian na szyjce![]()
reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
Ale ten cintest to kiedy miałaś robione? Mi to zrobili przy pobraniu wycinków i wtedy sprawdzali ta zmianę czy komórki już zaczęły się zmieniać w nowotworoweNo właśnie tylko, że cytologia i CinTec to są dwa osobne badania. Czyli oba byłyby zrobione źle? To chyba raczej dziwne.
CinTec miałam robiony 2 tygodnie przed biopsją. Więc wynik powienien być taki sam. Albo po prostu wirus jeszcze nie zaatakował szyjki. Inaczej sobie tego nie potrafię wytłumaczyćAle ten cintest to kiedy miałaś robione? Mi to zrobili przy pobraniu wycinków i wtedy sprawdzali ta zmianę czy komórki już zaczęły się zmieniać w nowotworowe
Asiaxz
Kurcze ja byłam pewna że ten cintest to robią jak pobierają ta zmianę i ja wtedy przeglądająCinTec miałam robiony 2 tygodnie przed biopsją. Więc wynik powienien być taki sam. Albo po prostu wirus jeszcze nie zaatakował szyjki. Inaczej sobie tego nie potrafię wytłumaczyć
Ja miałam najpierw cytologię. Jak cytologia wyszła zła to poszłam i pobrali wymaz na CinTec i HPV DNA i jak CinTec wyszedł dodatni i HPV typ onkogenny no to dopiero na tej podstawie zrobili kolposkopie i w tym samym czasie biopsję celowaną. Tak to u mnie wyglądało.Kurcze ja byłam pewna że ten cintest to robią jak pobierają ta zmianę i ja wtedy przeglądają
Gosia38
Moja lekarz jak zapytałam o ten Cintec, czemu go nie robimy, a prawie co kwartał kolposkopie i biopsję, że ten cintec, to trochę jak hpv, nie zawsze wychodzi. To słuchajcie jest tak wszystko zawiłe, że każdy lekarz naczej. Spokojnej ciąży.
Szkoda tylko, że te badania tyle kasy kosztują a tak na dobrą sprawę nie wiadomo czy były zrobione dobrze.Moja lekarz jak zapytałam o ten Cintec, czemu go nie robimy, a prawie co kwartał kolposkopie i biopsję, że ten cintec, to trochę jak hpv, nie zawsze wychodzi. To słuchajcie jest tak wszystko zawiłe, że każdy lekarz naczej. Spokojnej ciąży.
reklama
Gosia38
I coś w tym jest niestety, ciekawe czy na NFZ chętnie wykonająSzkoda tylko, że te badania tyle kasy kosztują a tak na dobrą sprawę nie wiadomo czy były zrobione dobrze.

Podziel się: