reklama
olka11135
Fanka BB :)
Ile dawek musi przyjąć dziecko I w jakim odstępie?wybiorę się do przychodni ,ciekawe co mi powiedzą. U mnie nie dość, że wredni w przychodni to i zacofani 100lat za murzynami pewnie ani do nich nie dotarło o szczepieniu nastolatkow
Zarówno u mnie jak i wśród znajomych to szczepienie było też w szkole można się było zgłosić. Ale można też indywidualnie
Cookie_
Moderator
Dokładnie. Mojego akurat szczepiłam w okresie, gdy szkoły jeszcze nie organizowały szczepień.Zarówno u mnie jak i wśród znajomych to szczepienie było też w szkole można się było zgłosić. Ale można też indywidualnie
skowyrna90
Zadzwonię jutro i zapytam.Dokładnie. Mojego akurat szczepiłam w okresie, gdy szkoły jeszcze nie organizowały szczepień.
A na jakie odmiany,szczepy czy jak to się zwie jest ta szczepionka?
skowyrna90
Wiele osób jest przeciwnikami szczepień, ehh po której tu stronie być żeby nie zrobić dziecku zleWejdź na str dedykowaną HPV i poczytaj. Opisane są tam 2 główne szczepienia:
Gardasil działa na 9 szczepów a Cervarix na 2. Są tam wymienione szczepy.
skowyrna90
Dziewczyny jak dlugo czekałyście na wynik kolposkopii? Dzwonilyscie czy z gabinetu dzwonili ,że już są. Podawali wynik czy kazali odebrać?
Ja czekam dziś równe 2 tyg i chodzę po ścianach, każdy dzwoniacy nieznany numer przyprawia mnie o zawał...
Ja czekam dziś równe 2 tyg i chodzę po ścianach, każdy dzwoniacy nieznany numer przyprawia mnie o zawał...
skowyrna90
Czyli j3dnak tak dlugo6 tygodnii czekałam na wyniki z wycinków a wynik kolposkopii jest od razu po badaniu
A przecież to bardzo długo i jak coś wyjdzie nie tak to czas jest kluczowy
reklama
Podziel się: