reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Dokładnie, tez mi brakowało, co było dalej. Ja dzisiaj cycki sprawdziłam, tu ok. Przynajmniej jedno zmartwienie mniej 😀miłego dnia

reklama
Cześć dziewczyny 💓
Pozwólcie, że się dołączę... Jestem tu niestety nowa... Cytologia ASCUS, a od wczoraj HR HPV B dodatni... Za tydzień kolposkopia. I jestem załamana :(( Bardzo się boję tego badania, co ono pokaże...
Obczytuje właśnie cały internet, kupiłam już witaminę C, D, B12, kwas foliowy, cynk, selen. Mam 30 lat... I nigdy bym się nie spodziewała takich wyników u siebie...
To najniższy z możliwych wynikow podejrzanych. Zwyczajnie wirus wtargnął, ale nic nie zrobił jeszcze. Tak jak przeczytasz nasze historie, trzeba kontrolować jedynie. Dużo zdrowia i poczekaj na kolposkopie. Szkoda,ze za tydzień, to tylko zbędny stres. Najgorsze jest chyba czekanie w tym wszystkim. Czekanie na wyniki, obserwacja. Czekanie i czekanie.

Wracam z informacjami. Mam wyniki HPV - ujemne. Nie ma podstaw do leczenia, przypominam że kolposkopia wyszła dobra, mimo cytologii LSIL CIN 1. Także tylko kontrola za pół roku :)

reklama
Cześć dziewczyny 💓
Pozwólcie, że się dołączę... Jestem tu niestety nowa... Cytologia ASCUS, a od wczoraj HR HPV B dodatni... Za tydzień kolposkopia. I jestem załamana :(( Bardzo się boję tego badania, co ono pokaże...
Obczytuje właśnie cały internet, kupiłam już witaminę C, D, B12, kwas foliowy, cynk, selen. Mam 30 lat... I nigdy bym się nie spodziewała takich wyników u siebie...
Myśl pozytywnie! Nieprawidłowa cytologia to po prostu fakt że coś się dzieje, co nie znaczy że tam jest rak, może być nawet zapalenie czy jakaś infekcja. W moim przypadku tak było. Osoba z laboratorium która uzupełnia wynik cytologii musi wybrać spośród 3-4 opcji i nawet jeśli zmiany są mikroskopijne to ona nie może zaznaczyć = cytologia prawidłowa, ona musi zaznaczyć np Łagodne zmiany LSIL (CIN 1 - HPV). Tworzymy czarne scenariusze a potem się okazuje że niepotrzebnie. Ja myślałam że na kolpo wyjdzie mi Bóg wie co skoro miałam mieć łagodne zmiany a okazało się że wszystko wygląda prawidłowo. Samo badanie szybkie, max 10 minut, bezbolesne, tylko troszkę czułam zimno jak polewał płynem.

Do góry