mm140
Zaangażowana w BB
Dziękuję wam bardzo za słowa otuchy. Mnie się wydaje, że Bóg wie co tam mam … Boli mnie podbrzusze i już panikuję pomimo tego, że w zasadzie dopiero co byłam u ginekologa bo we wrześniu i wszystko było cacyCieszę się z jednej strony, ze zrobiłam test na własną rękę i wiem co jest grane i mam możliwość dokładniejszego badania w tym momencie. Mam nadzieję, że mój organizm sobie poradzi chociaż jak zobaczyłam, ze mam 3 odmiany onkogenne to ścięło mnie z nóg bo skoro miałam klykciny na pośladkach to muszę tez mieć jakaś nieonkogenna odmianę jeszcze do tego… W środę idę do ginekologa. Napiszę jak u mnie się potoczyła historia. Dziękuję kobietki
![]()
Cześć Kaama!
O moim HPV16 dowiedziałam się w grudniu 2022. Mam 28 lat. Do tej pory wszystkie cytologie były poprawne. Oglądam film i nagle dzwoni Medicover, że możliwy CIN1, zmiany HPV...żeby wykonać test DNA. Mój świat się zawalił. Zaczęłam czytać w necie i po prostu załamałam się. Trafiłam na to forum gdzie dziewczyny bardzo mi pomogły <3 Mój gin twierdzi, że nawet jeśli mój HPV był uśpiony X lat to i tak mój organizm ma szansę go zwalczyć w 100%. Zalecenia gina to spać, jeść, relax, nie brać narkotyków.
16 stycznia mam kolposkopię i zobaczymy co pokaże.
Pisz co u Ciebie ! Pisz na priv jeśli potrzebujesz wsparcia. Wiem, że przetrawienie tego trwa i nie jest łatwo. Ale musisz być przekonana, że będzie dobrze! I nie ma innej opcji