reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
No niestety ale ginekolog mi tłumaczyła że to musza zobaczyć co najmniej dwie osoby żeby uniknąć błędu

Szkoda ,że tak malutko osób się tu wypowiada .fajnie byłoby podzielić się swoim doświadczeniem w walce z cinami,hpv itd...

Dzwoniłam dziś do liftmedu to sami zdziwieni ,że nie ma moich wyników, że oni wysyłają do Krakowa i jakoś dlugo to trwa ,a ja ciągle w str3sie na dodatek na antybiotyku bo zatoki mnie rozłożyły brak smaku,węchu, bol glowy

Przecież wy
Szkoda ,że tak malutko osób się tu wypowiada .fajnie byłoby podzielić się swoim doświadczeniem w walce z cinami,hpv itd...

Dzwoniłam dziś do liftmedu to sami zdziwieni ,że nie ma moich wyników, że oni wysyłają do Krakowa i jakoś dlugo to trwa ,a ja ciągle w str3sie na dodatek na antybiotyku bo zatoki mnie rozłożyły brak smaku,węchu, bol glowy
Hej. Ja jestem po cin 3.. hpv 16.... I amputacja szyjki. ( rak in situ)Obecnie zeszłam do 2 grupy. Przyjęłam 1 dawkę na hpv szczepionka gardasil. Gadałam z ginekolog... dopytywałam kirdy iść ma kolejny test i sprawdzić czy organizm zwalczył wirusa.
Powiedziała ze dopiero po komplecie szczepień... to ze była amputacja nie oznacza ze.wirusa dalej nie ma. Drugi doktor mi tłumaczył że po zmianach na szyjce obstawia ze mialam go 15lat..

Przecież wy

Hej. Ja jestem po cin 3.. hpv 16.... I amputacja szyjki. ( rak in situ)Obecnie zeszłam do 2 grupy. Przyjęłam 1 dawkę na hpv szczepionka gardasil. Gadałam z ginekolog... dopytywałam kirdy iść ma kolejny test i sprawdzić czy organizm zwalczył wirusa.
Powiedziała ze dopiero po komplecie szczepień... to ze była amputacja nie oznacza ze.wirusa dalej nie ma. Drugi doktor mi tłumaczył że po zmianach na szyjce obstawia ze mialam go 15lat..
Ojej to swoje przeszłaś...
A jak to wszystko się ujawniło? Rutynowo w cytologii?od razu wyszło cin3?
Mi wyszło w podstawowej cytologii lsil ,hpv i podejrzenie cin1.
Zrobiłam kolposkopie i boje się żeby nic gorszego nie wyszło bo jednak cytologia to ta najsłabsza na NFZ.

reklama
Przecież wy

Też miałam CIN3 i wycięto mi stożek szyjki macicy. Również mam HPV 16 i w dodatku 33. W maju miałam wykonaną cytologię, a we wrześniu był zabieg, teraz będę musiała zrobić kontrolną cytologię. Prawdopodobnie HPV mam od 10 lat, ale nie robiłam cytologii, więc ciężko stwierdzić kiedy to się rozwinęło do CIN3. Cieszę się tylko, że w samą porę poszłam do lekarza.

Do góry