reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Jest tu ktoś ze Śląska?wie może gdzie idzie się zaszczepić i jakie są ceny hm gardiasa ?Bo to chyba trzeba 3 dawki
Ja juz jestem po trzeciej dawce gardasil9
Czesc:)
Też Ci wyszła nieprswidlowa cytologia czy coś?
Nie u mnie bylo to tak ze parter na poczatku znajomosci powiedzial mi ze ma jakas zmiane skorna poszedl na badania wyszlo hpv, z automatu poszlam zrobic tez badanie tez wyszlo :(, cytologie robilam juz trzeci raz co pol roku wychodzi wszystko ok. Ale u mnie pojawily sie dodatkowo klykciny :(. A jak bylo u Ciebie ?

Ja juz jestem po trzeciej dawce gardasil9

Nie u mnie bylo to tak ze parter na poczatku znajomosci powiedzial mi ze ma jakas zmiane skorna poszedl na badania wyszlo hpv, z automatu poszlam zrobic tez badanie tez wyszlo :(, cytologie robilam juz trzeci raz co pol roku wychodzi wszystko ok. Ale u mnie pojawily sie dodatkowo klykciny :(. A jak bylo u Ciebie ?
Ja nie mam objawów skórnych albo nie dostrzegłam ich. Mam wlokniaki na szyi i pod pachą.wyszla mi cytologia cin1 I podejrzenie hpv,kolposkopia tak samo.za pół roku do powtorzzrnia ,łykam wit i ograniczyłam słodkie..
Gdzie się szczepilas gardiasem?
Jestem z okolic Rybnika

W jakiejś klinice czy lekarz rodzinny też moz3 zaszczepić?
Idziesz do internisty. Mowisz że chcesz się zaszczepić na hpv.. on robi z toba"wywiad" tzw kwalifikacja do szczepienia. Daje Ci recepte na szczepionkę.. jak otrzymasz recepte to lecisz do apteki.. jeśli jest to super... jak.nie to trzeba szukać w aptekach lub zamówić. Ja mialam farta bo szczepionka była dostępna w aptece szpitalnej w dobrej cenie. Odrazu zaniosłam.do przychodni obok i wsadzili do lodówki. Na drugi dzien rano umówili mnie na szczepienie
Niedługo kolejna dawka.

Idziesz do internisty. Mowisz że chcesz się zaszczepić na hpv.. on robi z toba"wywiad" tzw kwalifikacja do szczepienia. Daje Ci recepte na szczepionkę.. jak otrzymasz recepte to lecisz do apteki.. jeśli jest to super... jak.nie to trzeba szukać w aptekach lub zamówić. Ja mialam farta bo szczepionka była dostępna w aptece szpitalnej w dobrej cenie. Odrazu zaniosłam.do przychodni obok i wsadzili do lodówki. Na drugi dzien rano umówili mnie na szczepienie
Niedługo kolejna dawka.
Tak wiem,dzwoniłam ,pytałam.
450zl dawka

reklama
Do góry