reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

No
Dostałam skierowanie na kolposkopię, dziś została wykonana dodatkowo cytologia płynna. O wycinkach będzie decydować lekarz wykonujący kolposkopię - dzisiejszy P. Ginekolog był do nich sceptycznie nastawiony ze względu na ciążę, w której jestem, argumentując to, że lepiej nie manipulować w tym okresie w szyjce macicy..
No cóż musisz zaufać lekarzom na pewno zrobią tak żeby było dobrze i dla Ciebie i dla dziecka

reklama
Po badaniu kolposkopowym została stwierdzona zaawansowana zmiana dysplastyczna - w najbliższym czasie zostanie wykonana biopsja i dalsze decyzje..

A czy wiesz, czy konizacja jest w ciąży bardzo mocno obciążająca, czy poronienie to tylko "książkowe powikłanie"? Z tego, co czytałam, CIN 3 też obserwują w ciąży i konizują po niej, pod warunkiem, że obraz kolposkopii jest względnie stały.

Jest to obciążające dlatego tylko w przypadku raka wycinają czasami decydują się na CC i usuwają od razu całą macicę. Wszystko zależy od zaawansowania, ale jeśli cin 3 to pewnie poczekaja na zakończenie ciąży

Jest to obciążające dlatego tylko w przypadku raka wycinają czasami decydują się na CC i usuwają od razu całą macicę. Wszystko zależy od zaawansowania, ale jeśli cin 3 to pewnie poczekaja na zakończenie ciąży
Dzięki. Mam nadzieję, że w biopsji także wyjdzie CIN 3. W kolposkopii brak cech inwazji, więc mam nadzieję, że bez poważniejszych historii.

Cześć dziewczyny ,co u was słychać?
Badalyscie się ostatnio?jakie macie wyniki?
Mi mija pół roku od wyniku cin1 z kolposkopii. Za 2tyg będę robiła cytologie płynna I test na hpv. Jestem przerażona

Cześć dziewczyny ,co u was słychać?
Badalyscie się ostatnio?jakie macie wyniki?
Mi mija pół roku od wyniku cin1 z kolposkopii. Za 2tyg będę robiła cytologie płynna I test na hpv. Jestem przerażona
W zeszłym roku miałam HPV 16 i 33, złą cytologię (ASC-H) i niestety konieczna była konizacja szyjki we wrześniu. Po dwóch miesiącach okazało się, że zmiana została wycięta z marginesem zdrowych tkanek, ginekolog stwierdził podczas kontroli, że "zabieg został bardzo dobrze wykonany". Zaszłam w ciążę, aktualnie 28 tydzień, kolejne dwie cytologie wyszły już dobrze. Rok temu robiłam test na HPV i rozważam by go powtórzyć, ale może poczekam już do porodu. Z szyjką nie ma problemów, ciąża przebiega bez zarzutów.

reklama
W zeszłym roku miałam HPV 16 i 33, złą cytologię (ASC-H) i niestety konieczna była konizacja szyjki we wrześniu. Po dwóch miesiącach okazało się, że zmiana została wycięta z marginesem zdrowych tkanek, ginekolog stwierdził podczas kontroli, że "zabieg został bardzo dobrze wykonany". Zaszłam w ciążę, aktualnie 28 tydzień, kolejne dwie cytologie wyszły już dobrze. Rok temu robiłam test na HPV i rozważam by go powtórzyć, ale może poczekam już do porodu. Z szyjką nie ma problemów, ciąża przebiega bez zarzutów.
Gratuluje!:)super wiadomość!
Ja za kilka dni lecę do Turcji, a po cyto .nie chciałam robić badań przed z lęku.

Do góry