reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Dostałam skierowanie na kolposkopię, dziś została wykonana dodatkowo cytologia płynna. O wycinkach będzie decydować lekarz wykonujący kolposkopię - dzisiejszy P. Ginekolog był do nich sceptycznie nastawiony ze względu na ciążę, w której jestem, argumentując to, że lepiej nie manipulować w tym okresie w szyjce macicy..
Hej jak można spytać jak się sprawy mają mama podobny przypadek

Cześć, mam pytanie do osób, które miały zakażenie wirusem HPV. Jak długo zajęło Wam wyleczenie lub ustąpienie zmian? Jak wyglądało leczenie w Waszym przypadku i czy Wasz partner również się leczył? Jeśli tak, to w jaki sposób? Chciałabym zebrać Wasze doświadczenia, żeby lepiej zrozumieć, czego mogę się spodziewać.
Mam hpv 61.
Czy wirus ma jakiś związek z zajściem w ciążę?
I jeżeli ja się pozbędę tego a partner nie to może mnie ponownie zarazić?

Cześć, mam pytanie do osób, które miały zakażenie wirusem HPV. Jak długo zajęło Wam wyleczenie lub ustąpienie zmian? Jak wyglądało leczenie w Waszym przypadku i czy Wasz partner również się leczył? Jeśli tak, to w jaki sposób? Chciałabym zebrać Wasze doświadczenia, żeby lepiej zrozumieć, czego mogę się spodziewać.
Mam hpv 61.
Czy wirus ma jakiś związek z zajściem w ciążę?
I jeżeli ja się pozbędę tego a partner nie to może mnie ponownie zarazić?
Wirus nie przeszkadza w zajściu w ciążę. Rób częściej cytologie, zdrowo się odzywiaj, możesz wziąć suplementy i niech partner się też przebada.

Hej, u mnie też wykryto kilka lat temu hpv podczas kolposkopii. Polecam bardzo dr Madeja w Krakowie w Cervix na ul. Twardowskiego oraz jego stronę internetowa - wszystko rzetelnie opisane.
Śledzę ten temat w sieci i coraz więcej pojawia się głosów, że istnieją poza seksualne drogi zakażenia (jeszcze w 2016-2018 roku takich doniesień było znacznie mniej). Doktor Madej również potwierdził, że zdarzają się dziewice ze zmianami spowodowanymi hpv. Ja też podejrzewam, że zaraziłam się droga pozaseksualną, aczkolwiek nigdy nie ma się 100% pewności.
W kontrolowaniu zmian na szyjce macicy kluczowa jest kolposkopia, sama cytologia nie wystarczy.
czy któraś z Was korzystała jeszcze z pomocy dra Madeja? Wydaje się dość kontrowersyjny patrząc na treść jego strony internetowej

Do góry