mloda1
Szczesliwa Mama Nikosia
Mamuska26 ciarki mi przeszly po ciele, jak czytalam Twoj post. Niestety jest jeszcze na swiecie wielu facetow, ktorzy bawia sie kosztem nie tylko kobiet, ale przede wszystkim kosztem swoich wlasnych dzieci. Dla nich jest to tylko chwila .... chwila, w ktorej zakoncza zwiazek z "ukochana" kobieta, jednak dla ich dziecka, jest to cale zycie bez jakze waznej osoby dla kazdego dzieca .... drugiego rodzica. Dlaczego faceci sa tak idealnie tlumaczeni przez innych? Dlaczego matka, ktora zostawia swoje dziecko w szpitalu po porodzie jest obsypana bluzgami? Dlaczego? Moze po prostu nie dojrzala? Czy to jest tez dobre wytlumaczenie dla kobiety? Wedlug mnie, tak. Wedlug ludzi, niestety nie. Niedojrzaloscia niestety moga sie pochwalic tylko faceci. Kobieta po ukonczeniu okolo 13 lat, powinna juz byc dojrzala. Najlepiej jakby juz poszla do pracy, oczywiscie po drodze konczac podstawowke, gimnazjum, liceum i studia. Tylko pracowac przy tym musi, bo nigdy nie wiadomo, czy jej facet nie zostawi w ciazy i nie bedzie musiala miec juz odlozonych pieniedzy, bo okazac sie moze, ze tatus nie jest na tyle DOJRZALY, zeby pojsc do pracy i zarobic chociaz na dziecko .... juz nawet nie wspomne o wychowaniu! Jest to wkurzajaca sytuacja, bo niestety na naszych barkach spoczywa ogromny trud wychowania. Tatus przyjdzie, kupi dziecku lizaka, zabawke, czy zabierze do kina i jest super tata. Mama za to karze dziecku usiasc do lekcji, posprzatac czy wyjsc z psem i juz jest gorsza.... bo przeciez wymaga. Zostalysmy postawione w trudnej sytuacji, ale czy sobie nie poradzimy? Oczywiscie, ze poradzimy sobie
Jestesmy kobietami, moze jeszcze ciezarnymi, a moze juz matkami, ale nigdy juz nie bedziemy same. Zawsze bedziemy mialy kogos, kto bedzie nas kochal miloscia bezwarunkowa, kogos, kto nigdy nie powie, ze odchodzi, bo mu sie znudzilo! Musimy sie cieszyc kazdym dniem, bo tyle nam zostalo. Pamietac trzeba, ze kazdy kolejny dzien przyniesie nam wiecej usmiechu! Trzeba tylko troche poczekac. Mamuska, dla Ciebie tez wyjdzie slonce! Tylko poczekaj do wiosny
) Zapraszam przy okazji na forum Samotnych Mam w ciazy. Sa tam dziewczyny, ktore chetnie pogadaja, i nie ma watpliwosci, ze pomoga w kazdej sytuacji!! Zapraszam wiec :*