• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Witaminy dla karmiącej

Magnez mozesz brac,
jest sporo lekow ktore mozna brac( bezpiecznie) podczas karmienia, tylko nie wszyscy lekarze o tym mowia. mi kazano brac prenatal, zelazo, a nawet esenciale bo mialam watrobe po porodzie powiekszoną.

reklama
Wiem, że gdybym miała więcej czasu i poszukala no forum to pewnie znalazłabym coś naten temat, więc proszę nie krzyczcie na mnie :zawstydzona/y: ja po prostu mam niewiele czasu dla siebie:-p Chodzi mi o to, że jestem na diecie (moja mała ma azs) więc nie jem zbyt dużo witamin z pokarmami, wypadają mi włosy, łamia się paznokcie. Czy są jakieś witaminy, które mogłabym brać a nie zaszkodzą mojej małej?

Ja brałam Falvit mama w trakcie ciąży jak i podczas karmienia. Są stworzone właśnie pod tym kątem. Na szczęście jakoś ominęły mnie nie miłe skutki:tak:
Tabletki zalecił mi brać mój ginekolog, więc bez obawy możesz je stosować.

Ostatnia edycja:
To ja też się wtrącę choć to już było jakiś czas temu ale również brałam z zalecenia lekarza Falvit mama. A teraz z przyzwyczajenia dalej łykam falvit ale już dla kobiet po 25 roku życia :)

tak sobie myślę że do końca kp powinno się brać dokładnie te same witaminy co w 2 trymestrze ciąży. No to zbiera się tu witamina d3, b12, b6, żelazo, jod, selen, dha, cholina, czasami magnez jeżeli jest taka potrzeba

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry