reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

witaminy i minerały w ciąży

a ja pije wapno bo mam mocny jazdy, że zęby mi wypadna hihi a mam zdrowe ale...jak cos rzuci sie na głowe to koniec!

z tego co wiem to moje kolezanki brały magnez ja jeszcze nie biore- ale za 2 tyg mam wizyte i wszyskto może sie zmienic :)

reklama
Przed wszystkimi świętymi skończyły mi się tabletki - Magnez B6, i nawet nie miałam czasu iśc do apteki i kupic nowe opakowanie - i tak 3 dni nie brałam tabletek, a powinnam 2 razy dziennie - i musze przyznac że przez ten okres tych 3 dni bolał mnie brzuszek, to taki ból - bo ja wiem... jakby jajniki... :-( A w środe mam wizyte u Ginekologa, tak że zapytam jak to jest z tymi tabletkami. A z drugiej strony w środe zobacze moje Maleństwo :-D

to może właśnie brak magnezu powodował Twoje bóle brzucha,? bo z tego co wiem to magnez ma je łagodzić, a nie jest na receptę- także spokojnie możesz dokupić nawet przed kolejną wizytą....ale lekarz na pewno Ci wszystko powie lepiej niż ja:tak:...
w każdym razie mnie bardzo pomógł ten magnez i wiem że musze być systematyczna, a Feminatal mi sie tez niedługo kończy, także staram się nie robić przerw w dawkowaniu...(a wcale nie jestem systematyczna, ale czego się nie robi dla maleństwa...;-))

Dokładnie :-) Czego się nie robi dla Maleństwa :-) No to będe musiała jutro do apteki skoczyc, żeby mnie bóle nie męczyły. Z drugiej strony takie bóle w drugim trymestrze są niegroźne? Dowiem się w sumie pojutrze, ale strasznie się denerwuje że może byc cos nie tak :-(

mogą mieć związek z powiększająca się macicą, ale też lekarz Ci najlepiej powie..także pytaj się jak najwięcej....:tak:
ja sobie często wypisuję wszystkie pytania i wątpliwości bo będąc u lekarza- wyparowywują nagle :-D....i potem znowu mnie męczą:tak:...
też planuje wizytę w tym tygodniu :-)...

Hehe, to tak jak ja :-) Też mi zawsze pytania wylatują z głowy, ale mam zeszycik, w którym wszystko zapisuje :-) I zbieram zdjęcia z USG... :-) Że tak powiem - pamiątka na przyszłośc. Pozdrawiam.

w ramach pamiątek to mam zamiar się udac na usg 3d/4d w końcu ....:tak:
a wszystkiego się dowiem na wizycie za dwa dni..jutro na badania, tylko się troche zastanawiam czy sobie nie poprawie wyników (niechcący oczywiście) łykając żelazo wieczór przed badaniem...?:baffled:

Chyba dwa tygodnie temu - o ile się nie myle, byłam się zarejestrowac na badanie usg 4d, ale dowiedziałam się że lepiej by było gdy poczekam kilka tygodni :-) Bo wtedy więcej się dowiem o Maluszku :-) Ale w sumie to nie orientuje się kiedy najlepiej wykonac takie badanie, hmm. No cóż, ja jutro mam wizyte na 11 :-) Tak że dziś chyba nie zasne, tak się nie moge doczekac :-D

ja słyszałam, że do 30 tygodnia najlepiej widać..ale opinie są różne...
może lepiej mieć więcej niż jedno takie badanie? ja niestety nie cofnę czasu;-)..
ale zaraz idę spać wstaję rano na testy...
"na kolację zdjadłam w sumie pięć różnych tabletek (prawie tak jak moja babcia;-):-D)

reklama
Hehe :-D No prawie jak babcia :-D Ja się dzisiaj tak objadłam, że teraz leże brzuchem do góry i odpoczywam :-) Ale kto by się nie skusił na kanapeczki z białym serkiem, pomidorkiem i ogórkiem - mniam, mniam :-) Hehe. Moje ulubione :-) To ja lece do wyrka, może uda mi się zasnąc :-) Dobranoc Elete :-)

Do góry