reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Emotion przy cukrzzycy cc nie zalecają. Rana się gorzej goi i może się paprać, więc pewnie o to mu chodziło...
Emotion A nowemu lekarzowi to chyba bedziesz musiala posmarowac zeby skierowanie wypisał. Pogadaj ze starym oco chodzi bo ok 38 tc sie robi cc

Ja bede miala wizyte w 38 tyg :D No ale bede jeszcze z nim rozmawiac na wizycie.
Wiem ze przy cukrzycy sie nie 'zaleca' cesarki - chyba ze w przypadku gdy dziecko jest duze to wtedy nie ma wyjscia.
Ja cesarki NIE chce!
Wole sama rodzic - po porodzie bede sama - raczej nikogo w nocy do pomocy i wole byc na chodzie - bo w dzien mam nadzieje ktos pomoze. Chodzilo mi bardziej o to ze jescze sie nie spotkalam z takim sugerowaniem dawania w lape. No ale zobacze na nastepnej wizycie co i jak.

Narazie sie nie stresuje. Z gory bylam nastawiona zenie urodze 6stego czerwca tylko pewnie minimum 10 dni po terminie w wyniku prowokacjii wiec nastawienia nie zmieniam.
Myslalam tylko ze fakt cukrzycy powoduje ze nie moge przenosic - i bede musieli wywolywac wczesniej blizej terminu - ale na to wyglada ze sie chyba mylilam.

emotion ja tez bylam przekonana ze fakt cukrzycy zwiększa ryzyko i że poród wywołuje sie wcześniej a juz napewno powinno sie na koniec być skierowaną do szpitala pod baczna obserwacją. Przynajmniej tak mi mówił gin jak kiedys rozmawialiśmy o skutach cukrzycy w ciąży

Jak już pisałam jestem po wizycie :)
Wszystko jest w porządku chociaż podczas ktg przyszła do mnie lekarka bo maleństwo się nie ruszyło.
Powiedziała ze jeśli się nie ruszy podczas ktg czeka mnie kontrola w szpitalu a co się z tym łączy tutaj pewnie to kontrola trwająca kilka dni.
No ale synuś nie chciał do szpitala i zaczął wariować :)

Margo, fajnie, że wszystko w porządku. I, że nie musiałaś iść do szpitala. A na kiedy masz termin porodu? Będziesz miała CC?

emotion a czemu się nastawiłaś że przenosisz?
Pierwsza ciaze mialam tez zagrozona, lezenie leki krwawienia itp itd i w 30 tyg kazala lezec lek znowu bo 'lada dzien pani urodzi'i trzymac sie conajmniej do 34 tyg. Wstawac 2-3 razy dziennie do kibelka a tak to strict zakaz. I tak lezalam i przyszedl 34 tydz potem 36, 38.. i przenosilam finalnie 10 dni, Dlatego teraz tez sie wole odrazu nastawic ze pewnie przenosze - i pozniej sie 'milo rozczarowac' niz robic sobie zludne nadzieje :D

emotion ja tez bylam przekonana ze fakt cukrzycy zwiększa ryzyko i że poród wywołuje sie wcześniej a juz napewno powinno sie na koniec być skierowaną do szpitala pod baczna obserwacją. Przynajmniej tak mi mówił gin jak kiedys rozmawialiśmy o skutach cukrzycy w ciąży
moj gin ma widocznie jakies inne poglady na swiat.. :]

Margo,dobrze ze wszystko dobrze :)

Bluecat termin mam na 1 czerwca :)
Narazie jestem zapisana na poród naturalny a zobaczymy jak się sytuacja rozwinie :D

reklama
Do góry