reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

No chcę skończyć ten 37 tydzień, to moje min. Chciałabym dociągnąć do 7 czerwca.
emotion ja Ci oddam moje skurcze, bo ktg takie mi poprzednim razem piękne skurcze porodowe odnotował, a i bezpolesne, że może by poszło:)
Poczekaj poród wydarzy się w najmniej oczekiwanym momencie, dziecko potrafi zaskakiwać od pierwszych chwil życia.

reklama
No chcę skończyć ten 37 tydzień, to moje min. Chciałabym dociągnąć do 7 czerwca.
emotion ja Ci oddam moje skurcze, bo ktg takie mi poprzednim razem piękne skurcze porodowe odnotował, a i bezpolesne, że może by poszło:)
Poczekaj poród wydarzy się w najmniej oczekiwanym momencie, dziecko potrafi zaskakiwać od pierwszych chwil życia.
A to takie jak dzialajace to bym mogla wziasc - moim srednio wychodzi :D

Wiem ze dzieci lubia niespodzianki - lekarka dzis tez mowila 'zreszta dziecko samo wie kiedy ma wyjsc'
Moja cora sie pchala od 30/31 tyg masakra byla! A pozniej tak chodzilam i chodzilam z nia i nic nie ruszalo!
Pamietam jak przyszedl termin w srode i sie smialam 'a spoko za tydzien w piatek juz nie ma wyjscia i napewno sie urodzi' [wtedy mialam umuwiona prowokacje] - a cora zrobila i tak po swojemu i po ponad dobie meczarni dopiero wylazla w sobote ;) Wiec do konca pewne nie jest nic :D

Jak dziecku dobrze to nic go nie ruszy :p sex jak narazie nie pomaga :p jutro się wezmę za porządne sprzątanie tylko niech ten upał trochę zelzeje bo tak to nie mam siły na nic
ja mam wyzamykane okna i wyzaslaniane zaslony i jest w miare znosnie z temperatura:)
Ale sprzatanie tez nic nie pomaga :D

Ostatnia edycja:
ja po wizycie
gin mnie od razu wyslala do drzwi ortopedy, ten bol to spojenie lonowe, jednak nici z SN i bedzie CC bo mam zwapnienie kosci i rozejscie.
Julka ma 3 kg, w poniedzialek mam dzwonic do lekarki powie mi kiedy przyjechac i co dalej robimy ale d kilku dni mam miec cc :(

Błonka, nie dobrze z tym rozejściem i z tą CC, ale na pewno jakoś pójdzie...

A co do seksów i sprzątana, to na razie nie działam :-p Chcę, żeby mała do końca maja wytrzymała :-D

gratuluję dziewczyny udanych wizyt :-) i kciuki trzymam za następne :-)
co do sexu i sprzątania to ja działam cały czas i u mnie nic się nie dzieje, więc nie wiem co będę robić jak będzie potrzeba coś przyspieszyć :-D

Odebrałam wyniki, w moczu dalej coś nie tak, liczne bakterie i kryształy szczawianu, a leukocyty 30-50, zadzwoniłam do lekarki wysłała mnie do apteki po urafuraginum i wit. c, a za 4 -5dni zrobić znowu badanie. Ciekawe co to za cholerstwo się przypałętało, ale pewnie za 4 dni będzie już w porządku.
Aparatka- Dzięki za informacje o tych tabletach na alergię, jak będę koło apteki to na pewno zapytam:)

tak więc jestem w szpitalu, gdy skończyłam zwiedzać porodówkę zrobili mi ktg w sumie przy okazji a od rana bolał mnie kilka razy brzuch jak na okres, no i okazało się, że mam skurcze i kazali mi zostać na obserwacji, zrobili drugi raz ktg, zbadali na fotelu, rozwarcie 1cm, szyjka miękka i skrócona, lekarz stwierdził, że bezpieczniej będzie jak zostanę w szpitalu, podają mi luteinę no i miałam znowu ktg i podobno niedługo mam mieć znowu, tak więc posprawdzają mnie jakiś czas i mam nadzieję, że skurcze miną i wszystko i w pon wyjdę a Mała jeszcze posiedzi w brzuszku, tak więc trzymajcie kciuki :-)

reklama
Do góry