reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! Super, że wszystko dobrze. Mnie trochę przerażają usg 3d w 12 tygodniu ;-) ale to chyba tylko ja tak mam..
Ja byłam dzisiaj na swoim pierwszym usg genetycznym w luxmedzie, docelowe usg u swojego gina prywatnie mam za tydzień, ale ponieważ miałam skierowanie to poszłam do luxmedu, zawsze to dwóch lekarzy oceni te parametry.. Mojeboje - ja polecam iść jeszcze prywatnie, moje dzisiejsze usg trwało max 10 minut! Lekarz gbur nic do mnie nie mówił tylko dyktował położnej wymiary, ogólnie wszystko dobrze, kość nosowa jest, przezierność w normie, dzidzia ma już 5,2cm i wierciła się. Moim zdaniem to usg jest zbyt ważne, żeby ufać przypadkowemu lekarzowi. W I ciąży też byłam w dwóch miejscach na tym usg, ogólnie i w luxmedzie i na tym drugiem wszystko wyszło w porządku, ale mimo wszystko nie ufam lekarzom w luxmedu...

reklama
Hejka - Gratuluję waszych wizyt :) ja tylko na chwilkę, melduję się po wizycie, dzidzia zdrowa, przezierność karkowa ok, kość nosowa też, serduszko pięknie biło, rączki i nóżki na swoim miejscu :) Mężuś był ze mną, był w szoku, że już tak dzidzia paluszkami w rączce rusza :) hehe wrzucam fotki

ANIOŁEK superowe fotki,piękna dzidzia.A czy lekarz wspominał coś o płci,czy nie widać jeszcze?
RESZCIE dziewczyn również gratuluję udanych wizyt.
JOLUATTO kończe właśnie duomox,miałam zapalenie zatok i krtani i pomógł i podobno bezpieczny dla maluszka.

Ostatnia edycja:
Jouluatto spokojnie, Duomox to bezpieczny antybiotyk w ciąży, a dawkę dostałaś nie żadną końską tylko normalną jaką się daje dorosłej osobie :-) Ja też w pierwszej ciąży w podobnym czasie brałam Duomox z powodu zapalenia zatok i wszystko było dobrze.

Dzieki Marcia, uspokoilas mnie troche :) Akurat zatoki tez mnie pobolewaja od kilku dni, moze i na to antybiotyk pomoze.

Aniolek, piekne foty - gratulacje! :)

Milenka, płeć jeszcze nie znana, dzidzia w ogóle była tak ułożona że ciężko było pomierzyć i pooglądać, najhpier mi robił USG dopochwowo a potem przez brzuch.

tak pytam,ja za tydzień mam genetyczne 4d i moje znajome poznały płeć na takim etapie i zaczynam się łudzić że może coś będzie widać,wszyscy mi drugiego chłopca przewidują i też zaczynam się wkręcać.

wiesz, 4d to dobry sprzęt, zewnętrzne narządy płciowe w 12 tyg są już widoczne, więc jak dzidzia będzie tak łaskawa i się dobrze obróci to pewnie ujrzysz co ma między nóżkami :) mi większość też wrózy chłopca :)

Ten duphaston polecił mi brać tak do 16 tygodnia (i do tego też czasu odradza przytulanki). W sumie zastanawiał się nad nim od początku, ale najpierw czekał na wyniki pierwszych badań i kolejną wizytę. Podejrzewam, że profilaktycznie, nic się nie dzieje, tłumaczył coś ale mój obecnie mały rozumek dużo z tego nie zapamiętał (na pewno mówił coś o zmniejszeniu skurczy i wrażliwości na bodźce). Kiedyś czytałam, że w moim przypadku branie tego pomaga lepiej rozwijać się tej "właściwej" macicy, ale na ile to tak działa to nie wiem. Byle nie zaszkodziło.

reklama
Do góry