reklama
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
He jestem po wizycie. Wszystko w normie, choć od zewnątrz (cokolwiek to znaczy) zaczynam się rozwierać, grunt - powiedział lekarz że szyjka zamknięta :-)
Widziałam kluskę na USG - ma prawie 1550 g i jest większa niż przeciętna ciaża w 28t2dc - usg wskazuje na 30 tc), ponadto wiem co mnie tak bolało wczoraj - jej nogi. Otóż Agata w chwili obecnej leży sobie poprzecznie i po mojej lewej stronie brzucha kopie mnie nogami....
To chyba wsio. Ide sobie polegnąć bom się zmeczyła zdeka...
Widziałam kluskę na USG - ma prawie 1550 g i jest większa niż przeciętna ciaża w 28t2dc - usg wskazuje na 30 tc), ponadto wiem co mnie tak bolało wczoraj - jej nogi. Otóż Agata w chwili obecnej leży sobie poprzecznie i po mojej lewej stronie brzucha kopie mnie nogami....
tak to jest lekarz który od początku chodziłam do niego ale bardzo liczyłAM na te usg4D do którego tygodnia się wkońcu robi je? przez 3miechy same Usg a gdzie badanie od dolu przecież to jest ważne skoro przed Natalią miałam dwa poronienia ,Z tego co ja nie raz czytam to dziewczyny piszą o szyjce itd. a ja nie mam oniczym pojęcia bo robi samo Usg powie źe wszystko ok i tyle wiem 

Sylvietta
Fanka BB :)
Arlena zmień lekarza jak najszybciej, szkoda nerwów i kasy..
może inne dziewczyny z Wrocławia doradzą Ci jakiegoś dobrego gina..?
może inne dziewczyny z Wrocławia doradzą Ci jakiegoś dobrego gina..?
Lajla83
u mnie na wynikach jest 69-106 mg/dlDziewczyny, jaka jest norma glukozy po 120 minutach. Odebrałam dzisiaj wyniki, ale nie mam tam normy.

Amelkowa
Jak pisalam tydzien temu,znalazlam sie w szpitalu z podejrzeniem saczenia wod plodowych ale wszystko dobrze sie skonczylo..tak wiec nie do konca..Dzisiaj zadzwonila do mnie lekarka z wynikiem wtedy pobranego wymazu i okazalo sie ze mam..paciorkowca grupy BDostalam antybiotyk (na bazie penicyliny),poczytalam troche w necie i narazie jestem w szoku... Moze wy wiecie cos na ten temat? Ja wyczytalam ze przed porodem powinnam miec podawany antybiotyk a potem dzidzia..ladne powitanie na tym naszym swiecie..
:-(
Myślę, że to dobrze, że go u Ciebie znaleźli tak wcześnie, na prawdę miałaś szczęście w nieszczęściu. I jeśli będą to mieli pod kontrolą, dostaniesz leki podczas porodu to z dzidzią pewnie będzie wszystko ok!!! ;-)

Więc dziewczyny upominajcie się o to badanie na paciorkowca!!!
Kinguś u mnie jest to samo, tylko zastój mam trochę większy - na głównym wątku pisałaś o 4cm, ja mam niecałe 5. Ale się nie powiększa, no i wyniki moczu też b. dobre ;-)Wróciłam od urologa i powiedział, że ten zastój jest fizjologiczny. Macica się przesuwa na prawo i uciska na nerkę. Powiedział, że mam dobre wyniki jak na kobitę w ciążyMam tylko kontrolować i po porodzie zrobić usg.
USG 4D można zrobić w każdym momencie, no bo co za różnica? Już tu kiedyś rozmawiałyśmy o tym że 4D jest dla rodziców żeby zobaczyli jak mniej więcej wygląda ich dzidziuś, nic poza tym. Dla lekarzy najważniejsze jest i tak 2D. Ten do którego chodzisz to chyba jakiś lewy jest.... Też bym go zmieniła...tak to jest lekarz który od początku chodziłam do niego ale bardzo liczyłAM na te usg4D do którego tygodnia się wkońcu robi je? przez 3miechy same Usg a gdzie badanie od dolu przecież to jest ważne skoro przed Natalią miałam dwa poronienia ,Z tego co ja nie raz czytam to dziewczyny piszą o szyjce itd. a ja nie mam oniczym pojęcia bo robi samo Usg powie źe wszystko ok i tyle wiem![]()
Edit: Aha Elizabeth córa śliczna, takie usteczka duże i oczka, suuuper fotka
no i poszłam na tą zapomnianą wizyte odpłatnie i oczywiście miałam tylko Usg od trzech miesięcy nie jestem od środka badana ,gdzie mówie że mnie tam boli i tu ale lekarz widocznie myśli że jestem młoda. Pisze jak wół na karcie ciązy ile miałam porodow i poronień a on się pyta czy tu dobrze jest wpisane, zrobił te usg oczywiście coś tam mieżyl i dzieciątka nie widziałam powiedział że poród raczej będzie po 15 Października a syn waży 1400gram i tyle ja się go zapytalamo USG 4d kiedy bede miała robione to powiedział że już jest zapuźno to się robi w 16,17 tygodniu ciązy że nie będe trzeba było wcześnie mówića przecież wiem że dziewczyny robiły w 21tygodniu ale on mi ciemnote wciska nie dostałam skierowania na tą glukoze co wyście pisałay tylko jak zwykle mocz i krew .WIec wizyta trwała 15minut głowno co wiem a 100 zł poszlo miarka sie przebrała
ja bardzo liczyłam na te USG 4D bo sam mówił na poiczątku ciązy że będę miała robione
płakać mi się chce
matko co za konował

He jestem po wizycie. Wszystko w normie, choć od zewnątrz (cokolwiek to znaczy) zaczynam się rozwierać, grunt - powiedział lekarz że szyjka zamknięta :-)
dobrze, że wszystko dobzre

reklama
J@god@
IV-V 2005, X 2009
I ja po przeglądzie jestem. Facet waży już 1117,2g wg USG lekarz powiedział, że wszystko jest ok.
Uparciuch nie chciał pokazać twarzy, albo się zasłaniał ręką albo odwracał od głowicy, lekarz powiedział: co za uparty czlowieczek
a ja na to: my tylko takich produkujemy, przynajmniej widać, że nasz
.
Jako, że nie chciał się pokazać, to na zdjęciu co dostałam nic nie widać, tylko lekki zarys głowy z tyłu.
Z optymistycznym wieści to jestem pozamykana i całkiem w porządku, mały ustawił się głową w dół i prawdopodobnie dlatego zaczęłam czuć kości miednicy, ale póki nie naciska na szyjkę to jest ok.
Z mniej optymistycznych wieści, zmieściłam się ledwo w normie cukrzycowej
, mam tylko o punkt mniej i lekarz powiedział, że mogę w zasadzie jeść wszystko ale muszę mocno ograniczyć (z tendencją do zupełnego unikania) słodycze, słodzone napoje i soki, czipsy itp.:-(
I wody z dużą zawartością minerałów muszę pić a ja nie przepadam za muszynianką. Ale trzeba jakoś przetrzymać.
Uparciuch nie chciał pokazać twarzy, albo się zasłaniał ręką albo odwracał od głowicy, lekarz powiedział: co za uparty czlowieczek
a ja na to: my tylko takich produkujemy, przynajmniej widać, że nasz

Jako, że nie chciał się pokazać, to na zdjęciu co dostałam nic nie widać, tylko lekki zarys głowy z tyłu.
Z optymistycznym wieści to jestem pozamykana i całkiem w porządku, mały ustawił się głową w dół i prawdopodobnie dlatego zaczęłam czuć kości miednicy, ale póki nie naciska na szyjkę to jest ok.
Z mniej optymistycznych wieści, zmieściłam się ledwo w normie cukrzycowej

I wody z dużą zawartością minerałów muszę pić a ja nie przepadam za muszynianką. Ale trzeba jakoś przetrzymać.