reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Widzę, że poruszony temat który mnie interesuje czyli @.
Byłam u gina i zapomniałam się spytać.
Wyczytałam, że część dostała po 6 tyg. a ile najdłużej można czekać na @?

reklama
kinguś bywa, że jak się karmi długo to i do roku można nie mieć (tudzież kilka ładnych mieszków) ale to indywidualna kwestia.

Ja bylam u lekarki ponad tydzien temu bo krwawienie po porodzie ustalo a po trzech dniach znow sie pojawilo - powiedziala mi po badaniu ze to prawdopodobnie @. Potem wszystko przeszlo i dzisiaj,po czterech dniach znow krwawie - ciekawe jak teraz to wytlumaczy..:zawstydzona/y::-(Brzuch mnie pobolewa ale raczej nie jak na @ bo w innych miejscach..:sorry:

Kurcze dziewczyny a ja nic.. plamienie już ustało dawno, a miesiączki nie ma.. ciekawe czy jak karmie piersią ją dostanę??... u lekarza jeszcze nie byłam.. ale się wybieram:-)

ja to już sama nie wiem czy to @:crazy: trzy dni temu pobolewał mnie brzuch takie znajome uczucie:confused2: było plamienie lekkie:confused2: dwa dni temu cisza ale brzuch też pobolewał:confused2: wczoraj znów lekkie plamienie:confused2: a już odchody popołogowe skończyły się tydzień temu był tylko taki pomarańczowy śluz:confused2: no nic w czwartek idę do doktora:tak:

Jak się karmi piersią to można nie mieć i kilka lat, jedna majówka karmiła 2 lata i tyle nie miała @, dopiero po 2 miesiącach od odstawienia małej od piersi dostała :cool2:.
Ja dostałam za pierwszym razem prawie po roku, urodziłam 21.04.2005 a pierwszej @ po dostałam 04.04.2006, taka równa data to sobie zapamiętałam :-D:-D:-D. Ale karmiłam jeszcze do 20.06.2006.

Ale na to nie ma reguły, niektóre dziewczyny karmiące wyłącznie piersią dostawały po 6-8 tygodniach już.

Byłam u gin. Wszystko ok. Przepisała mi tabletki: Azalia. A ja mam wątpliwości, czy na pewno nie będą miały wpływu na karmienie?

Izaa Azalia i Cerazette to tablety przy których mozna karmić. Cerazette brałam po pierwszym porodzie. Teraz biorę Azalię.

Mi dziś mija właśnie równo piąty tydzień od porodu :-) nacięcie całkiem już chyba zagojone - przynajmniej ja nic nie czuję. Od kilku dni plamienie się już nie pojawia - czyli teraz wyczekiwać (choć niekoniecznie) @.
Pierwsza wizyta u gina od porodu teraz w poniedzialek i zobaczymy co i jak TAM się dzieje :tak: i też poruszę temat antykoncepcji.

reklama
ja nie wiem na co się zdecydować z tą antykoncepcja, a w ogóle to jestem w tej kwestii zielona, bo powiedziałam sobie, że dopóki nie urodzę drugiego dziecka to chemii brać nie będę, czyli teraz musze sobie trochę poczytać to i owo...

Do góry