reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

A jeśli chodzi o to usg 3D,to mój ginekolog ma identyczne zdanie,jak Twój:tak::tak::tak:również uważa,że to tylko bajer dla rodziców,na którym można nieźle zarobić,a wszelkie wady i nieprawidłowości wykryje to usg 2D.
I jak się nad tym głębiej zastanowiłam,to nie mogłam się nie zgodzić:tak::tak::tak:

a ja pisałam już o tym ze 2 miesiące temu :-D

reklama
Ale jestem zawiedziona:-( na usg maleństwo spało i nie poznałam płci:-( wymiar głowki zgodny z tc kalendarza;-)każde usg czymś nas zaskakuje tym razme maleństwo spało z ręką za głową -tak samo jak mój M:-D za chwilke patrzymy na ekran ,a nasz skarb przeciąga się jak ja:-D

nie wyprzecie się malucha, cały po Was :-D:-D:-D:-D:-D

my też już po badaniu i okazało się że nasz maluszek to olbrzymek bo waży już 580g :-) ogólnie to wszystko wyszło bardzo dobrze, oprócz jakiegoś tam jednego wymiaru na który norma jest dla tego tyg ciąży 1 a my mieliśmy 0,87, więc lekarz mówił, że mogło by być mniej. Byłam ostatecznie u tego samego lekarza co LuizaPatrycja więc nie rozpaczam, bo wiem, że on lubi sobie wymyślać. Zresztą sam lekarz powiedział, że nie ma się czym przejmować, ale dobrze by było żebyśmy ok 29 tyg przyszli jeszcze raz na USG.
Pozatym dziecko tak się ułożyło że widzieliśmy je tylko bokiem i nawet nie myślało o tym żeby inaczej się przekręcić. Nie udało się więc dokładnie sprawdzić kręgosłupa, kończyn i twarzy. Lekarz chciał też zrobić 4d ale w tej pozycji nie było sensu. Mam nadzieje, że jak pójdziemy za 4 tyg maleństwo będzie leżało inaczej.
Z powodu tego ułożenia nie mam też ładnych zdjęć więc nic nie mogę wstawić.
No a teraz najważniejsze, drugi lekarz potwierdził, że to dziewczynka :-):-). Powiedział, że hamburgerek jak się patrzy i nie ma żadnych wątpliwości. Wygrałam więc z moim P. zakad i będzie musiał zabrać mnie na wycieczkę na Słowację :-) Jednak z tego powodu nie rozpaczał bo też bardzo chciał dziewczynkę, tylko przeczucie mu mówiło że będzie chłopak. No i jego rodzina też mówiła że będzie chłopak. Jednak kobieca intuicja była lepsza :-).
A i lekarz powiedział, żeby przed następnym badaniem nie smarować niczym brzucha przez 5 dni i wypić tyle by uszami wylatywało ;-). Też wam tak zalecają, bo ja pierwszy raz się z tym spotkałam.
No i polecił badanie tarczycy. Pamiętacie może o jaki to chormon chodzi? I to się bada w krwi?

Pszczółko,gratuluję zdrowej,dużej dziewczynki:-):-):-)
Nie ma jak kobieca intuicja jednak;-)
A jeśli chodzi o zalecenia lekarza to ja się z czymś takim nie spotkałam,ale to może po połówkowym dopiero:confused::confused::confused:

A i lekarz powiedział, żeby przed następnym badaniem nie smarować niczym brzucha przez 5 dni i wypić tyle by uszami wylatywało ;-). Też wam tak zalecają, bo ja pierwszy raz się z tym spotkałam.

Gratuluję nieomylnej intuicji :-) mi moja też podpowiadała, że będziemy mieć Córeczkę, więc się zdziwiłam jak lekarz w 13 tyg. zasugerował, że może syncio ;-) ale już 2 kolejne USG pokazały Dziewczynkę, czyli wychodzi na moje :-D:-D:-D
A tak z ręką na sercu, to nie potrafię powiedzieć czy wole Córkę czy Synka :zawstydzona/y:

Gdybym ja przez 5 dni nie smarowała brzucha 2-3 razy dziennie, to bym chyba się zadrapała na śmierć...

No, to czas i na moją wizytę kontrolną dziś... Aż się boję, co mi gin powie na tą moja morfologię słabiutką i braki w potasie...

No i polecił badanie tarczycy. Pamiętacie może o jaki to chormon chodzi? I to się bada w krwi?

Tak to są badania z krwi a ten hormon to tsh;-)

Cyniczna trzymam kciuki za wizytę, oby tym razem były same dobre wieści.:-)

Ja już jestem po wizycie, hemoglobina mi ciągle spada mimo przyjmowania żelaza, dr zwiększył mi dawkę i zobaczymy czy zacznie sie w końcu poprawiać. Po takiej dawce żelaza zaczynam się obawiać o mój biedny tyłeczek:rofl2:
Oprócz tego wszystko w należytym porządkua anstępna wizyta 7 lipca.:tak: Najważniejsze: od początku ciąży przytyłam 3 kg, więc nie jest tak źle.

Ostatnia edycja:
Tak to są badania z krwi a ten hormon to tsh;-)

Cyniczna trzymam kciuki za wizytę, oby tym razem były same dobre wieści.:-)

Ja już jestem po wizycie, hemoglobina mi ciągle spada mimo przyjmowania żelaza, dr zwiększył mi dawkę i zobaczymy czy zacznie sie w końcu poprawiać. Po takiej dawce żelaza zaczynam się obawiać o mój biedny tyłeczek:rofl2:
Oprócz tego wszystko w należytym porządkua anstępna wizyta 7 lipca.:tak:

tarczyca to tsh i oprócz tego i ft4 bo bez tego nie da się nic zdiagnozować...wiem bo wczoraj na podstawie tych badan wyszło że mam niedoczynność tarczycy...

reklama
cyniczna trzymam kciuki za wizytę, daj znać!
Dziewczyny na niedobór żelaza polecam spożywać duuużo zielonej sałaty i popijac sok z buraków. Chyba Hortex ma taki jabłkowo burakowy. Myślę, ze mocno schłodzony może byc całkiem niezły w smaku :-)

Do góry