reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Gratuluje udanych wizyt:-)

BigChild widZe ze nasze dzieciaki idą łeb w łeb;-) mój w 34 t ważył 2300.

WidZe ze tu klub masazysty trzeba założyć:-D

Powiem Wam szczerze ze ja jakoś siebie nie widZe jak sobie mecze sutki. Prędzej A do tego i masażu szyjki wykorzystam. Bedzie przyjemne z pożytecznym;-)
Zreszta dzieci i tak wiedza kiedy maja wyjsc, a dzis sobie tak myslalam ze jak przyspiesze poród to skroce sobie macierzyński. Dlatego jak sie bede potem pytać czemu jeszcze nie urodziłam to powiem ze robię to dla kasy ha ha

reklama
Witam dziewczęta!
Bardzo współczuję niedogodności tym co je mają, musimy jakoś wytrzymać, tym bardziej, że już tak mało zostało.
Moje maleństwo niestety upodobało sobie moje żebra do kopania i od kilku dni tak mi za nie szarpie nóżką, że płakać się chce i spać nie mogę przez to.
W ogóle w jakiej pozycji śpicie? Bo u mnie już chyba tylko na głowie zostało spróbować. Na lewym boku zgaga kosmos, na wznak się duszę, na lewym boku bolą żebra i Mąż musi masować. Ała. Ogólnie humor niezbyt mi dopisuję. Też już bym chciała szybciej wrzesień, mam nadzieję, że urodzę chwilkę przed terminem, ale nie wiem czy w to wierzyć;-)

Oj chyba w złym wątku mi się napisało, przepraszam..

Dziewczęta gratuluje udanych wizyt i widzę, że co poniektóre maleństwa są już całkiem pokaźne. U nas wizyta za tydzień, miałam robione masę wyników i się okaże czy wszystko w porządku. Mam nadzieję, że już nic nie wyskoczy na koniec.

Przypomniało mi się: czy do porodu trzeba mieć szczepienie na żółtaczkę??? Bo ktoś mnie ostatnio nastraszył,a ja nie mam i lekarz nigdy nie pytał:szok:

Ostatnia edycja:
Ja też po ktg. Leżałam chyba z 20 min. wszystko ok, jeden skurcz. Wkurzyłam się tylko, bo mam zwolnienie do 31.08 i mam wtedy przyjść to mi wystawi kolejne- na dwa dni i będzie normalna wizyta...po co? mam płacić stówę jak za 4 dni poród, a on mi tylko włoży łapę i skasuje:wściekła/y: chociaż 30.08 idę do mojego ginka i może się z nim dogadam i nie będę musiała już iść do knura...
a i dowiedziałam się że u nas w szpitalu wszystko dla dzidzi trzeba mieć, szpital nie ma nic..

Gratuluję wizyt..

wróciłam z wizyty u połoznej
oczywiście musiałam jej przypomniec o powtórzeniu badań i zdziwiona była jak po raz kolejny pokazałam jej wyniki - powiedziała a z twarzy tak nie wygląda, żebyś miała taka hemoglobinę - co za dziwna uwaga :szok:

powiedziałam jej o tych zawrotach głowy, ale większego wrażenia to na niej nie zrobiło, powiedziała, że jak hemoglobina będzie poniżej 8 to dadzą mi zastrzyki - więc nadzieja na lepsze jutro jest :tak:;-)

Zosieńka główką do dołu, nisko, ale w samym kanale jeszcze nie - za to położna stwierdziła, że dosyć mocno napiera ;-)
no i brzuch mi się obniżył - co wynika z miary - chociaż 3 razy mierzyła i nie mogła uwierzyć... nie rozumiem dlaczego, bo chyba już czas na obniżenie - prawda?
ciśnienie mam super 122/70
mocz ok
no i tyle
następna wizyta 7 września - oj wolałabym, aby już jej nie było... no ale pewnie załapię się, bo do terminu daleko :-( a chciałabym tak szybciej - hhmmm - jak każda z nas;-)

gratuluję wszystkim udanych wizyt :-)

Gratuluję udanych wizyt:-) ja mam w poniedziałek, ale już się nie mogę doczekać

Dziś byłam na badaniach, i tak pobiera krew położna, i stwierdziła dziś że mam bardzo nisko brzuch, więc może będzie coś wcześniej.... a poza tym odebrałam dziś wyniki HCV-RNA i wynik negatywny:-D więc ogromny kamień z serca

Gratuluję wizyt!
Aniawos - Tobie życzę, żeby Twój lekarz robił planowane cc, a wizyta u knura żeby pozostała tylko niemiłym, niedoszłym faktem...
Ewelinak - mam mieć wizytę 12 września i wychodząc z gabinetu lekarki mówię, że może już nie będzie potrzeby żebym przyjeżdżała, to się tylko uśmiechnęła...Więc rozumiem co piszesz:-) Ważne, że mniej więcej sprawdziła co i jak, bo niestety za wiele Ci nie powiedziała po tej wizycie, ale lepsze to niż nie wiedzieć nic...

Właśnie wróciłą z wizyty.
Szyjka skrócona o 1 cm, ale wciąż 3,6 cm. Małą waży 3200 i doktorka mówiła żeby sie seksować i rodzić bo już nie ma co czekać... Po za tym wszystko ok. Przepływy również są dobre - co świadczy o dobrym stanie dziecka. Mam zrobić badania : mocz, morfologia i NST - taki aktualny komplet do szpitala. Doktorka mówiła że całą ciąże ocenia bardzo dobrze i teraz już czeka na sms, albo zdjęcie Zosi w rameczce do swojego gabinetu :) Mam zwolnienie do 6 września ( dwa tygodnie ) i kolejna wizytę 7.09. Mam nadzieję że już jej nie będzie ;-)

reklama
Do góry