reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

ja na szybko tylko, bo nie mam jak teraz pisać, ale
Fifka - mi tylko i wyłącznie usg dopochwowym mierza szyjkę, więc może coś w tym jest?

i kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty!

reklama
U mnie też tylko na pierwszym paluchami sprawdziła, a potem usg.
Ale dla własnego spokoju poszłabym na twoim miejscu do jeszcze jednego lekarza, albo zadzwoniła na infolinię medyczna i zapytała która metoda badania jest prawidłowa i aprobowana przez instytut matki i dziecka (najlepiej do niego zadzwonić)

już po:) maleństwo nadrobiło straty! ma już 5 cm (od głowy do pupy), termin wypada na 31 stycznia :D (a jak pamiętacie, wg ostatniego usg aż na 8 lutego się przesunęło). Wszystkie pomiary ok, przezierność idealna, nosek śliczny, kręgosłup cały, dwie ręce, dwie nogi;) cudne serce itd. Ruchliwe toto ślicznie :) no i coś między nogami dynda, jak przystało na ten tydzień - jak to gin stwierdziła, robiąc zdjęcie, albo będzie pierwsze zdjęcie jajeczek, albo zdjęcie dużej łechtaczki :-D
foty w galerii zaraz będą :)

vinga - proszę o wpisanie na kolejną wizytę na 14 sierpnia :) wizyta kontrolna :-)

Ivi: super gratulacje:)
fifka: no to nieźle cię zamieszali! na wszelki wypadek nie szalej i sie oszczędzaj - nie zaszkodzi:)

dziewczyny z tym "czymś" między nogami w 12tc. to na tym etapie i w tym tygodniu ciąży to każdy dzidziuś ma to "coś" - dziewczynki też - kwestia tylko położenia - czy jest to "coś" skierowane równolegle czy prostopadle i od tego zależy czy będzie chłopak czy dziewczyna:) tak więc jak się widzi "coś" to nadal nie ma się co nakręcać;) gdzieś było taki artykuł z tych nubów we wczesnych tygodniach i właśnie było zdjęcie, że wypustka jest identyczna u chłopców i dziewczynek na tym etapie, dopiero potem się różnicuje....:-D

aga - dokładnie, dlatego mamy fotę ale na zasadzie - albo chłopiec, albo dziewczynka (50/50% ;) ) bo to po prostu za wcześnie i tyle. W to położenie to ja np średnio wierzę;) lepiej poczekać parę tygodni i wtedy się dowiedzieć, a nie tak na wariata :D

No wiadomo że w 12tc cos tam jest ale chyba już każda się nie nakręca bo widać maluchy płatają figle mamusiom, a że coś jest no to każdy coś ma.

reklama
Do góry