reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
jak rodzila Nikosia to przy 4 cm pytali czy chce znieczulenie ale ja powiedzialam ze nie chce ale nie bolalo jakos tragicznie ... natomiast rodzilo wtedy duuuzo kobit i powiem Wam ze te ktore wziely znieczulenie (nie wiem czy wszystkie ale przynajmniej trzy) mialy problem z porode bo im skurcze uciekaly podczas parcia i nie mogly urodzic ... a ja po trzech parciach mialam malego ...

tak wiec z tym znieczuleniem roznie bywa ... bo moze i czlowiek sie moze skupic ale co z tego jak inaczej sie wszystko odczuwa ?

Ja dzis mialam wizyte u polozenej...jakas inna byla w zastepstwie... dziwna jakas... krew pobrala, zmierzyla cisnienie, posluchala serduszka, zmierzyla brzuch, zapytala czy puchne i tyle...powiedzialam jej os kurczach to nic nie mowila...nie wazne. Za 2 tygodnie kolejna wizyta. Dokladnie 3.01 jak dotrwam.

Masz wizytę tak jak ja... i tez mam nadzieję, ze dotrwam 2w1

Hej dziewczyny. Ja po wisycie a w sumie w jej trakcie bo siedze na KTG. Wszystko w jak najlepszym porządku. Niepotrzebnie mnie nastraszył tamten lekarz:-\:-\ Zuzia po prostu nie należy do większych dzieci. Jest po prostu chudsza. Ale brzuszek i główkę ma odpowiednią. Mieści się w normie. Tak wiec nie potrzebnie ten lekarz mnie nastraszył. Uspokoiłam się bardzo. Dziękuje wam za wsparcie. Bez was byłoby ciężko.

Kaha-super ze wszystko o.k, najwazniejsze ze spokojne swieta przed toba....
Dona-super ze juz w domku z Antosiem, az moj mezulek sie dopytywal czy styczniowy maluch juz w domku, bo u nas tez Antek...:tak:
Tutaj nie ma problem z zzo, tylko oby dotrwac do 4 cm, kiedy bylam w szpitalu ogladac porodowke,to polozna ktora nas oprowadzala samapowiedziala ze niema sie comeczyc, ona w czasie 1 porodu chciala bez , a przy 2 juz prosila, bo niema co zgrywac bohatera;-)

A czasami jak w moim przypadku epidural pomaga sie rozluznic I zrelaksowac co przy rozwieraniu szyjki jest wazne, ale u mnie ona do konca byla zamknieta I twarda I skutkiem ubocznym po zzo jest puchniecie nog,u mnie akurat tylko lewej, bo tylko tak zadzialalo znieczulenie :no:

Najczęściej nie dają znieczulenia przez te że anestezjolog musi je podać....
Byłam na wymazie wrrr niezbyt miłe... Z 2 dziur....
No i mam leki na podczymanie brać do 1.1.2014 .... bo wtedy 37tc się zaczyna.... Kurcze to już niedługo.
Po wizycie obolała jestem, musiałam nospę w aucie wziąć bo dostałam skurcze bolesne, położyłam się i mam nadzieję że będzie ok....

Gratuuje udanych wizyt.
Kaha to bedziesz miala modeleczke poprostu;-), ciesze sie, ze sie wszystko wyjasnilo, to bylo jasne , ze wszystko z mala ok.

Ja dziisiaj odebralam wyniki badan kwasow zolciowych i jest spadek, takze lekarze i ja sie uspokilismy nieco, podjelismy decyzje , ze zostaje na swieta w szpitalu, chociaz byla opcja wyjscia na 2 dni na wlasne zadanie. Ale chyba w domu bym za bardzo sie stresowala bez tych zapisow ktg, no i najlepiej byloby potrzymac maluszka do tego maksimum czyli ukonczenia 37tc a to wypada Sylwester, Nowy Rok, jezeli do tego czasu wszystko bedzie dobrze czyli zapisy, usg, przeplywy i malutki ladnie bedzie przybieral na wadze to czekamy, a jezeli..pfu, pfu...cos dzialoby sie to odrazu podejma odpowiedie kroki, w sumie wazny bylby jeszcze ten jeden tydzien do uknczenia 36 tc. Wiec prosze Was o wsparcie , modlitwe i trzymanie kciukow, zebysmy z Wiktorkiem w zdrowiu dotrwali te 10-12 dni i maluszek urodzil sie zdrowiutki:-):-)

Moj Dawidek jutro wyjezdza do babci na 2 tyg , zatesknie sie za nim..

Gratuluje Kaha najwazniejsze ze nic sie nie dzieje a Ty sie uspokoilas :)

Kaczuszka ja tez zawsże obolala wracam z wizyt tylko posladki zaciskam w samochodzie tak boli wszystko :(

Sylka - trzymam kciuki ! Szkoda ze swieta w szpitalu ale tak jak piszesz lepiej zostac ... Wiktorek bedzie zdrowy to to napewno :)

Dziewczyny czyli co tak czytam i wychodzi na to ze epidural daja jak juz sie dojdzie do 4 cm rozwarcia tak ???

Kaha no super !!!bardzo dobre wieści :) !!! Tylko ten wczorajszy stres niepotrzebny !!!! Ale wazne ze jest wszystko wporzadku z malutka :) !!!!!

Sylka oczywiscie będziemy trzymać kciuki i modlić sie zeby synuś spokojnie wytrwal do bezpiecznego terminu &&&&dobrze ze wyniki sie poprawiły i zdecydowałas sie być pod stała opieka w szpitalu !!!

reklama
Dziewczyny czyli co tak czytam i wychodzi na to ze epidural daja jak juz sie dojdzie do 4 cm rozwarcia tak ???
Kurcze nie wiem pustiszi jak to jest do konca bo ja jak przyjechalam do szpitala to mialam 3cm juz I I od razu pytala czy chce juz nieczulenie ale ze nie bylo tragicznie to powiedzialam ze poczekam...I tak na nastepne 2cm rozwarcia czekalam 3 godz I potem jiuz wolalam o epiduralik :)
Z tego co wiem to jest jakas gorna granica po ktorej juz nie dadza znieczulenia ale ile to cm to nie wiem..

Do góry